BAS JO9-1
2009/2010

BAS F1 verliest derby van ASVD F3

16 april 2010

Vanwege problemen met mijn eigen laptop is er wat vertraging opgetreden rondom de wedstrijdverslagen. Excuses hiervoor! Afgelopen zaterdag stond er opnieuw een lastige wedstrijd op het programma. We moesten het opnemen tegen de F3 van asv Dronten.

Vooraf kende de coach weinig problemen. Alleen Elijah ontbrak vanwege een lekker weekendje weg.

Familie van Asselt was deze ochtend zo attent om hun mooie fototoestel mee te nemen. Dank hiervoor!

Uiteraard waren de trouwe BAS F1 supporters ook deze ochtend weer aanwezig.
Zie hieronder een deel van de fanclub.

Om 10:15 werd er onder een heerlijk zonnetje afgetrapt op het kunstgrasveld. De start van de wedstrijd was wat ongelukkig te noemen. Nadat de eerste aanval werd afgeslagen en eigenlijk goed werd uitverdedigd, schoot een speler van Dronten vanaf de middenlijn hard richting het doel van Owen. De bal belande vervolgens bijzonder fraai in de bovenhoek, waardoor Owen kansloos was. Toch lieten onze jongens de kopjes hier niet door zakken. Ze zochten gelijk vol goede moet de aanval. Helaas raakte het eerste goede schot van ons op de paal. Hierna kende BAS een goede periode, waarbij goed werd gecombineerd. Vooral Roy en Bennet konden elkaar prima vinden. Vanaf het middenveld waren de snelle Sebastiaan en Tijmen ook lekker op dreef.

Veters strikken, en daar gaat Tijmen weer!

Helaas was het asvd dat het 2e doelpunt van de wedstrijd scoorde. Dit doelpunt was wel bijzonder ongelukkig. Leander wist een goede aanval van asvd in zijn eigen doel te werken. Net als na het eerste doelpunt zocht BAS gelijk weer de aanval. Dit keer leidde dit wel tot een doelpunt. Het was Bennet van Veen die zijn 20e competitietreffer binnen schoot!

Bennet was weer goed op dreef!

Dit leek vervolgens ook de ruststand te worden, maar de jongens uit Dronten wisten helaas nog de 1-3 binnen te schieten net voor de rust.

In de rust ruilde Owen van tenue met Aimen. Even de bidons leeg lurken, want het was lekker warm op het kunstgras en daar gingen de jongens weer.

In de eerste paar minuten na de rust scoorde asvd in snel tempo 3 doelpunten bij BAS. De zette BAS deze periode flink onder druk en het was aan Aimen, Dion en Jibelino te danken dat het niet meer werd. Aimen haalde een paar balen prachtig uit het doel. Vooral Jibelino was deze wedstrijd geweldig. Jibelino 'Davids' onderschepte ontzettend veel en was erg sterk aan de bal. Prachtig om te zien vanaf de kant!

Davids in actie

Na de 1-6 stand veranderde het spelbeeld weer. Bas wist zelf 2 keer te scoren. Owen en Leander wisten allebei goed te scoren. Leander wist een goed genomen hoekschop zelf binnen te krullen (eerste treffer!!!, fantastisch!!, aan zijn belofte gehouden!)

Owen reageerde attent op een afgeslagen bal en knalde hem heerlijk in de kruising (onder toeziend oog van zijn vader). Dat asvd in de laatste minuten nog 2 keer wist te scoren was jammer.

In de penaltyserie wist Sven nog heerlijk te scoren. Hij schoot de bal prachtig in de kruising en toonde hiermee maar weer eens aan dat er vooruit zit in zijn spel, klasse gedaan!

Prachtige penalty van Sven!

Owen scoorde opnieuw punten voor de 'latjeskoning' door voor de 3e keer op rij! op de lat te schieten!