BAS JO9-1 4 - 4  ESC F2
23-1-2010, 10:00 uur

BAS F1 lijkt klaar te zijn voor de 2e klasse!

Afgelopen zaterdag mochten de jonge toppers van BAS aantreden de F2 van ESC. Vanwege het weer kon er helaas nog niet getraind worden. Gelukkig kon de zaterdag ervoor nog wel gespeeld worden in het Koetshuis met de F2.

Het was even moeilijk voor de coach om toch met genoeg man aan de aftrap te komen. Leander was een weekend weg, Roy geblesseerd en Jibelino kon helaas niet bereikt worden. Bart Knorren voegde zich op het laatste moment nog bij het team, waardoor wij toch 7 jongens hadden. Vooral mooi voor Bart, want dit betekende zijn eerste echte wedstrijd en dit gelijk in de F1!

Vanaf de aftrap werd ESC gelijk onder druk gezet. Ondanks de kou waren de jongens niet te houden. De winterstop heeft ze duidelijk goed gedaan. Na een paar gemiste kansen was het in de 8e minuut raak. Tijmen ontving de bal op eigen helft, sprintte over de rechterkant iedereen eruit en schoot geweldig raak! 1-0!
De bal werd vanuit een onmogelijk hoek heerlijk in de verre kruising geplaatst. ESC scoorde na een lange rush de onverwachte 1-1. Gelukkig bleven de jongens doorgaan waar ze mee bezig waren en dat was uitstekend voetballen. Topper Bennet maakte een prachtige solo en schoot de 2-1 binnen. Vrij snel na dit doelpunt kwam ESC alweer terug op 2-2. Eerst redde Owen nog met een uitstekende redding, maar uit de rebound viel de bal toch achter hem. Owen keepte overigens een uitstekende eerste helft. Hij kreeg niet veel ballen, maar de 2 moeilijke ballen die hij kreeg stopte hij uitstekend! Kanon Dion speelde weer een prima wedstrijd. Vooral in verdedigend opzicht stond hij geweldig. Uit een corner scoorde hij nog bijna een mooie goal, maar de bal verdween net naast. Bennet zorgde net voor de rust voor de meer dan verdiende 3-2. Hij schoot dit keer met zijn rechts de bal goed in het doel.

In de rust waren er weinig opmerkingen. Het was meer lof, want er werd prima gespeeld. Owen ruilde met topscoorder Bennet van shirt. Bennet ging dus keepen en Owen ging lekker in het veld ballen. Niet al te lang rustten, want het was nogal koud!

De 2e helft was opnieuw prima. Tijmen (man of the match!) bleef maar gaan. Verdedigen, sprints van voor naar achter en weer naar voren, en sterk aan de bal, mooi om te zien! Sebastiaan zorgde op geweldige wijze voor de 4-2. Een hoog schoot van grote afstand ging over alles en iedereen heen! Hierna kregen de jongens nog veel kansen. Bart Knorren, die de 2e helft meer voorin speelde, beloonde zijn uitstekende debuut bijna met een treffer maar het ontbrak hem aan geluk. Sven toonde aan dat hij al meer de duels durft aan te gaan. Een belangrijke vooruitgang!
Ga zo door jongen! Uiteindelijk werd het dan toch nog een gelijk spel. Dat maakt verder niet uit. Er werd leuk gevoetbald en prima overgespeeld. Mede door het goede verdedigen van Dion scoorde ESC niet nog een goal. Bennet hield een paar keer nog goed de bal uit het doel.

Na de penalty’s snelde de jongens naar de kleedkamer om zich weer een beetje op te warmen.

Aankomende zaterdag gaan we waarschijnlijk weer de zaal in.
Blijf hiervoor de website goed in de gaten houden.

Bennet van Veen

Sebastiaan van de Velde

Tijmen Stegeman

BAS JO9-1 - ESC F2: 4 - 4

8' doelpunt 1 - 0  Tijmen Stegeman (-)
13' doelpunt 2 - 1  Bennet van Veen (-)
19' doelpunt 3 - 2  Bennet van Veen (-)
31' doelpunt 4 - 2  Sebastiaan van de Velde (-)

Speler van de wedstrijd: Tijmen Stegeman

Opstelling BAS JO9-1 (4-3-3):