Go Ahead K. JO9-3JM 6 - 7 (4 - 2) BAS JO9-1
28-9-2024, 09:30 uur
Cellesbroek-Middenwetering, Buitenbroeksweg 2 Kampen

Go ahead kampen Jo9-3 6-7 BAS JO9-1!

Na 2 goede overwinningen en een week rust vanwege het 60-jarig jubileumfeest van BAS Voetbal mochten onze toppers vandaag weer lekker aan de bak. Ondanks wat opstart problemen vanwege natte shirts stonden wij om 9.30 klaar in Kampen om te spelen tegen Go ahead kampen jo9-3.

We begonnen ditmaal met Veerle in de goal, in het veld stonden Jaidev, Jack, Noa, Jax en Max. Dit hield in dat Senn en Thijs aan de kant hun eerste en enige wisselbeurt van de dag hadden.

Na een minuut of 3 konden we al juichen omdat Jax de bal bij Jaidev kreeg. Jaidev prikte deze goed binnen. Na deze topstart zakte ons niveau vrij ver terug. Veerle en Jack hielden ons relatief nog in de wedstrijd met goede reddingen van Veerle en goed verdedigend werk van Jack maar we konden niet voorkomen dat Go ahead kampen vrij eenvoudig en onnodig op een 3-1 voorsprong kon komen. Na een pittig woordje van de trainers maakte Senn met een goede goal de 3-2 en leek het erop alsof we de wedstrijd al konden kantelen. Helaas was het binnen een minuut alweer 4-2. Dit was tevens ook de ruststand. Na rust was het de beurt aan Jack om 10 minuten te keepen. We starten goed want vrijwel gelijk kon Senn profiteren van een fout aan de kant van Go ahead kampen: 4-3! Na deze goal barstte de hemel open en werd in overleg besloten om de wedstrijd even 10 minuten stil te leggen. Tijdens deze onderbreking was al te merken dat wij zin hadden om in de regen toch volle bak te gaan geven en dit gebeurde ook. Helaas volgde eerst een kleine tegenslag in de vorm van de 5-3 maar toen was het hek van de dam. Ineens begonnen ook de wondersloffen van Jax te werken. Met 2 goals van hem was het ineens 5-5. Op dit moment wonnen Thijs en Noa alle duels waardoor wij tot veel meer kansen kwamen. Ondanks wat halve mogelijkheden van de hardwerkende Veerle en Max was het toch Go ahead kampen dat uit een uitbraak scoorde en op een 6-5 voorsprong kwam. Wij verdienden meer en dat kregen wij ook na weer een goal van Jax: 6-6. Go ahead kampen kwam er nog 1 keer gevaarlijk uit maar met een geweldige redding van Jaidev bleven wij uitzicht houden op de winst. We kregen loon na werken nadat cornerspecialist Max de bal weer geweldig op de kop van Jax legde. Jax kopte goed binnen voor de 6-7. Kort hiervoor had de spelbegeleider aangegeven dat het nog 1 minuut was. Tijd van juichen was er even niet bij omdat wij de 6-7 nog over de streep moesten trekken. Dit kregen wij voor elkaar tot grote vreugde van het team, trainers Bram en Martin en alle aanwezige ouders/supporters.

Na afloop zijn wij nog in kantine van Go ahead kampen ingegaan om de overwinning te vieren maar ook om de vechtlust in de barre omstandigheden van het team te belonen met een lekker patatje of warme snack.

Volgende week spelen wij thuis tegen Batavia JO9-3 en hopen wij een vierde overwinning op rij te boeken.