WVF JO9-3 4 - 6 (2 - 2) BAS JO9-1
19-5-2018, 08:30 uur
De Weide Steen, Stinsweg 15 Zwolle

Westenholte uit...

Vandaag een wedstrijd bij WVF. Wedstrijd begint om half 9, dus eerst om kwart over 7 met de ouders een bakkie doen voor we naar Zwolle rijden.

De wedstrijd wordt gespeeld op kunstgras. Hoe zou zich dat gaan houden? We hebben er zin in. Iedereen is goed gemutst en Julian heeft toet gehad vanmorgen. Dus de voortekenen zijn prima.

Korte warming up en gaan. WVF heeft meer wedstrijden gewonnen als verloren dus we zullen ongeveer gelijkwaardig moeten zijn want dat hebben wij ook. Dus benieuwd.

We beginnen beter aan de wedstrijd dan de afgelopen keer in ieder geval. Toen hadden we in de eerste 10 minuten drie bij ons inloggen. We zijn gretig en Kevin maakt korte metten met de verdediging van WVF en scoort de eerste goal van afstand. Een hele mooie.

WVF laat wel even zien dat ze niet zomaar wat cadeau geven. Niet al te lang na de 0-1 scoren zij ook. 1-1. Voor de time-out laat Kevin zien wat de intenties van BAS zijn. Winnen en scoort de 1-2.

Nadat Sam en Niek in de eerste helft als wissel hebben gestaan komen ze erin voor Shai en Michael. Sam en Kevin voorin, Evi centraal en Niek en Julian achterin. Chris staat, zoals de laatste vijf wedstrijden in de goal.

We spelen leuk, proberen elkaar te vinden maar WVF heeft een paar goede voetballers in het team. Het blijkt dat als we geen druk zetten op de jongens ze er gevaarlijk uit kunnen komen. Een keer krijgen we dit niet goed onder controle en wordt er gescoord. 2-2. In de rust opnieuw de opdracht van de trainer om elkaar te coachen, goed kijken en proberen samen te spelen.

Na de rust gaan Evi en Sam naar de kant. Shai en Niek staan achterin, Michael centraal en Julian en Kevin voorin. We komen door heel goed combineren en spelen op 2-3 gescoord door Michael. Dan slaat de boel om. We worden wat onzeker achterin omdat de 3-3 uit het niets valt. Een bal die net verkeerd valt bij de keeper en in de goal rolt.. Balen. Opnieuw dan aan de bak. WVF zet druk en scoort opnieuw, 4-3. Julian en Kevin proberen voorin heel hard een goal te forceren, spelen perfect, maar het luk niet. Gaat het dan toch nog mis voor ons?

De time out geeft ons kans om even orde op zaken te stellen. Kevin en Julian eraf en verse krachten erin. Evi en Sam voorin. Julian heeft vandaag een prima wedstrijd achter de rug. De tegenstander in de gaten houden gaat steeds beter en ook aanvallend heeft hij vandaag een paar super acties laten zien. Elke week toet eten Julian! Kevin is sterk in schieten uit alle posities. We gaan proberen wat andere loopacties te maken, maar je bent heel gevaarlijk en daardoor ook twee goals gemaakt. Chris heeft alle ballen nu, speelt vanuit achteruit solide en weet de aanvallers te vinden. Sterk in meevoetballen. Shai laat zich niet dollen. Is de kleinste van het veld, maar laat zicht niet imponeren. Speelt een goede partij. Niek aan de andere kant is Haarlemmer olie. Kan op links en rechts goed achterin. Heeft vandaag wat pech met momentjes maar doet wat hem gevraagd wordt. verdedigen. Michael op het middenveld heel sterk. In de eerste helft wat afwachtend maar in de laatste helft steeds in de vrije ruimtes en passend naar de vleugels. Super gedaan.
Sam heeft vandaag prima loopacties gemaak. Duikt prima de ruimte in en weet de ballen goed voor te geven. Helaas nog wat ongelukkig in de afwerking, maar dat komt nog wel. Evi op links... Tja, waar je Evi ook zet, je regisseert het spel. Vast aan de bal, oog voor je medespelers en scorend wanneer je kan. Evi groeit nog altijd met de week en is ook deze week opnieuw de girl of the match.

Maar goed, het laatste kwart. De jongens en dame hebben de opdracht gekregen om druk te zetten, naar voren te voetballen maar proberen achterin niets weg te geven. We beginnen opnieuw sterk. Ballen gaan van achteruit goed rondt en de vrije man/vrouw wordt goed gevonden. Evi rondt het goed af na een mooie individuele actie. 4-4. We hebben kans op meer en het team voelt het goed aan. Sam maakt de 4-5 en had kansen op meer. Uiteindelijk is het Evi die de bevrijdende 4-6 maakt zodat WVF het opgeeft. Een klasse wedstrijd die helaas niet kan worden afgesloten met penalty's, maar dat doen we volgende week dan wel. Nog 1 competitiewedstrijd te gaan. Volgende week thuis om 10.00 uur tegen VVOG. Ook dan weer knallen. Tot volgende week.