4-11-2017, 08:30 uur
Burg. Bode Sportpark, Zwolscheweg 6 A Elburg

Niet helemaal wakker

Het was een frisse zaterdagochtend waarop we moesten verzamelen op Schelp voor een uitwedstrijd tegen Elburg. Aangekomen in Elburg was het even zoeken naar een plekje en daarna snel omkleden. Pascal had de opstelling daarom al in de warme kleedkamer aan iedereen doorgegeven, zodat we snel konden starten.
Evi start in de goal. Niek, Michael en Chris in de verdediging. Kevin en Sam in de aanval en Julian zit eerst even wissel.
Na het eerste fluitsignaal is het ESC die kiest voor de aanval en als eerste gericht op goal schiet. BAS probeert te counteren, maar ESC speelt goed en makkelijk naar elkaar over. ESC schiet nog een paar keer makkelijk op goal, maar Evi staat sterk te keepen. ESC wil graag een goal maken en Kevin probeert daar dankbaar gebruik van te maken. Hij ontsnapt aan de verdediging, maar schiet van te ver weg en het schot is makkelijk door hun keeper op te rapen. Na nog enkele schoten van ESC is het nu wel raak en Evi moet voor de eerste keer vissen. 1-0 voor ESC. BAS is niet wakker en staat te dromen. ESC is sterker en BAS krijgt de bal niet weg en helaas is daar ook de 2-0. Met dit doelpunt zijn ook de eerste 10 minuten voorbij en kan Pascal de mannen nog eens flink aansporen en wakker schudden.
De spelbegeleider fluit voor de volgende 10 minuten en BAS staat direct weer flink onder druk. Na enkele kleine kansjes van ESC die ze niet weten te benutten is het nu wel raak en staat de 3-0 op het scorebord. Je ziet de mannen wakker schrikken en denken…….. of het wordt vandaag niets….. of we moeten vol aan de bak en er nog iets van maken. Gelukkig kiest iedereen unaniem voor het laatste en Michael krijgt een open kans. Ook hij schiet van te ver weg en de keeper van ESC kan weer makkelijk oprapen. De kansen zijn er nu over en weer en Chris weet het eerste buitenkansje te benutten. Hij scoort de aansluitingstreffer en 3-1 staat op het bord. Binnen de minuut staat ook de 3-2 door Kevin op het bord en BAS gaat eindelijk weer een beetje voetballen. Het spel golft op en neer, maar BAS trekt aan het langste eind en Michael zet de verdiende 3-3 op het bord. ESC is totaal de kluts kwijt, maar krijgt hulp van de spelbegeleider die fluit voor de rust.
Evi mag nu van de goal en Kevin neemt het van haar over.
Eerste helft is gelijk geëindigd en de teams staan in evenwicht. Met dat beeld in gedachte start de tweede helft. De teams zijn nu meer aan elkaar gewaagd en het spel golft op en neer. Kansen zijn er aan beide kanten, maar geen van de teams weet echt het verschil te maken. Enige bijzondere aan dit kwart is dat Chris een knetter harde bal in de maag van een tegenstander ziet verdwijnen en dat Evi wat “gelukkig” met een mooie boog de 3-4 op het bord zet. De spelbegeleider fluit weer voor een korte break.
Pascal spoort iedereen nog eens flink aan en het laatste kwart kan beginnen. Evi begrijpt de boodschap en na een mooie solo en slim schot maakt ze de 3-5 en binnen de minuut 3-6. Je zou denken dat we nu wakker zijn en het niet meer weg geven, maar niets is minder waar. Zwevend op een rood-witte BAS wolk staat de verdediging te dromen en ESC komt terug met de 4-6 en 5-6. Aangemoedigd door de meegereisde supporters uit Biddinghuizen start het laatste offensief. Het is weer Evi die weet te scoren en de 5-7 maakt. Niek schiet de bal erg mooi, maar net naast. Daarna is het wederom Evi die de 5-8 maakt. Wedstrijd is gespeeld. ESC probeert nog wat te doen, maar het zijn enkel en alleen wat kleine speldenprikjes. Wij zijn BAS en wij zijn de beste!!
De spelbegeleider fluit voor het einde en we winnen met 5-8!!

ESC JO9-1 - BAS JO9-1: 5 - 8 (3 - 3)

4' doelpunt 1 - 0
8' doelpunt 2 - 0
10' doelpunt 3 - 0
14' doelpunt 3 - 1  Chris Bossenbroek (-)
17' doelpunt 3 - 2  Kevin Huisjes (Chris Bossenbroek)
19' doelpunt 3 - 3  Michael Veldt (-)

24' doelpunt 3 - 4  Evi Hotsma (Chris Bossenbroek)
28' doelpunt 3 - 5  Evi Hotsma (-)
29' doelpunt 3 - 6  Evi Hotsma (-)
32' doelpunt 4 - 6
34' doelpunt 5 - 6
36' doelpunt 5 - 7  Evi Hotsma (-)
39' doelpunt 5 - 8  Evi Hotsma (-)

Opstelling BAS JO9-1 (1-2-1-2):