Nunspeet JO9-2 4 - 3 (1 - 0) BAS JO9-1
14-10-2017, 10:30 uur
De Wiltsangh, Sportlaan 1 Nunspeet

Hard werken wordt opnieuw niet beloond...

Vandaag heerlijk weer en de jongens konden uitslapen. Om 10.30 hoefden we pas te voetballen tegen Nunspeet. Voor deze wedstrijd misten we Evi en Chris, gelukkig kwam Gijs ons uit de brand helpen en konden we toch 6 tegen 6 spelen. Dit keer was het Kevin zijn beurt om als keeper te starten. Verder met de volgende spelers:

Achter: Julian en Gijs
Midden: Michael
Voor: Sam en Niek

De start van de wedstrijd was wat onwenning, mede doordat niet iedereen op z’n vaste positie speelt. BAS komt flink onder druk te staan. Gelukkig kunnen ze met veel inzet, beetje geluk en goed keepers werk van Kevin de nul houden. Helaas valt de 1-0 toch. BAS probeert wat meer aan te vallen en knokt zich toch in de wedstrijd. Michael schiet op doel, het eerste wapenfeit van BAS. Er komt een speler van Nunspeet recht op Kevin af, met een goede redding voorkomt hij een zeker doelpunt. Kevin heeft veel de bal, dat is eigenlijk niet wat we willen zien. Het opbouwen gaat redelijk goed, Julian en Gijs lopen goed vrij en Kevin weet ze te bereiken. Helaas zit Nunspeet er iedere keer boven op en krijgen we geen mogelijkheid een aanval op te zetten. Julian ontneemt een tegenstander de bal en stoomt naar voren. Zijn schot/voorzet verdwijnt helaas net voorlangs. Wel krijgt Nunspeet nog een aantal kansen maar door hard werken van iedereen, ook Sam en Niek verdedigen goed mee, blijft het maar 1-0 bij de rust. Wel hebben de vele BAS supporters nog kunnen lachen op Gijs, wie met z’n kont een bal tegenhoudt.

Voor de tweede helft gaat Sam keepen en komt Kevin weer op zijn vertrouwde plek. In de eerste minuten na rust is het niet goed genoeg wat BAS laat zien en we komen snel 2-0 en 3-0 achter. Sam heeft de bal en schiet deze naar Kevin. Een goede aktie, voorzet… en Niek kan de bal net niet intikken. Nunspeet krijgt nu ook bijna geen kansen meer. Julian kan nog wel een goed druk zetten als Nunspeet een grote kans krijgt, mede daardoor kan Sam nog redding brengen. Michael onderschept de bal op het middenveld en rukt op naar het doel, puntertje en 3-1. Al snel valt de 3-2 door Niek. BAS zet alles op alles om toch nog een resultaat uit het vuur te slepen. In deze fase zit het even niet mee. Kevin ziet een schot gered worden. Bij een corner wordt de bal van de lijn gehaald. Nunspeet weet toch nog een doelpunt te maken 4-2. Michael schiet nog een keer mooi raak 4-3. Einde wedstrijd. Helaas zat er niet meer in.

Op naar de volgende wedstrijd. Niet 21 oktober, maar 28 oktober.