BAS JO9-1 - WVF JO9-2 : 7-5

BAS JO9-1 7 - 5 (6 - 3) WVF JO9-2
23-9-2017, 10:00 uur

Hard werken brengt de zege voor BAS JO9-1

Het is de eerste competitiewedstrijd na enkele bekerwedstrijden en de spelers hebben er zin in. We starten met de volgende indeling:
Wissel Sam

Kevin regelt de warming-up en dan gaan we van start.

In de 2e minuut krijgen we een eerste doelpunt tegen (0-1). Een halve minuut later opnieuw een poging van WVF, maar Julian weet deze mooi te vangen.
Dan maakt Chris in de 4e minuut 1-1, maar even later is er opnieuw een tegengoal (1-2).
In de 5e minuut geeft Niek een goede voorzet en schiet Kevin de bal erin (2-2). Het is een gelijkwaardige strijd. Julian houdt de bal nog een keer tegen en ook Michael schiet de bal goed weg bij het eigen doel. Michael maakt in de 7e minuut vervolgens 3-2, maar in de 8e minuut krijgen we toch weer een bal in ons goal (3-3). 1e time-out.

Na de time-out verwisselen Chris en Niek van positie. Sam staat linksvoor en Kevin is wissel.
Al na 40 seconden vliegt de bal erin bij WVF door Evi na een geweldig mooi een-tweetje tussen Evi en Sam (4-3). Evi maakt vervolgens in de 12e minuut 5-3. We gaan lekker. Chris geeft een mooie voorzet, maar Evi mist helaas. Even later weet Niek met een harde kopbal de bal uit ons goal te houden. De trainer zegt dat er meer rust moet komen, we moeten goed kijken waar we de bal heen spelen. We verliezen bij het overspelen namelijk nogal eens de bal. Chris doet nog 2 goede pogingen op het doel, maar het is Evi die aan het einde van de 1e helft 6-3 maakt.

Na de rust gaan we verder met de volgende indeling:
Keeper Niek
Linksachter Julian
Linksvoor Sam
Rechtsvoor Kevin
Wissel Evi

De tegenpartij is behoorlijk overheersend aan het begin van de 2e helft. We lijken een beetje bang geworden voor de tegenstander. Onze spelers moeten alle zeilen bijzetten. Er zijn wel 3 corners voor de tegenpartij. WVF weet 2 keer te scoren, dan volgt er opnieuw een time-out. Het is nu 6-5. In de time-out zegt de trainer dat we goed moeten afspreken wie achter blijft.
Evi komt er nu in en Julian zit aan de kant.

De wedstrijd verloopt in het laatste kwart bloedstollend. Onze ballen gaan ernaast en de tegenpartij heeft opnieuw diverse kansen via corners. Het is hard werken voor de keeper. Onze verdediging bij de corners is niet altijd best. Uiteindelijk maakt Kevin in de laatste minuut 7-5. En even later wordt de wedstrijd afgefloten.

Conclusie: We hebben gewonnen door hard te werken. Het was best zwaar, maar we leren ook. Michael heeft veel ballen opgepakt, Julian heeft goed ingevallen. Evi ging in de 1e helft als een speer, maar was hierdoor wat moe in de tweede helft. Sam wist goed vrij te lopen, maar mag meer meedoen in het spel. Kevin had weer een doelpunt; top. Niek heeft veel ballen uit het doel gehouden als keeper en Chris heeft de 2e helft goed verdedigd. De eerste punten zijn binnen!

Fam. Boelens

Evi Hotsma

Kevin Huisjes

Michael Veldt

Chris Bossenbroek

BAS JO9-1 - WVF JO9-2: 7 - 5 (6 - 3)

2' doelpunt 0 - 1
4' doelpunt 1 - 1  Chris Bossenbroek (-)
5' doelpunt 1 - 2
6' doelpunt 2 - 2  Kevin Huisjes (-)
7' doelpunt 3 - 2  Michael Veldt (-)
8' doelpunt 3 - 3
11' doelpunt 4 - 3  Evi Hotsma (-)
12' doelpunt 5 - 3  Evi Hotsma (-)
19' doelpunt 6 - 3  Evi Hotsma (-)

24' doelpunt 6 - 4
30' doelpunt 6 - 5
38' doelpunt 7 - 5  Kevin Huisjes (-)

Opstelling BAS JO9-1 (1-2-2-1):