Reaal Dronten JO9-1 0 - 1 (0 - 0) BAS JO9-1
13-5-2017, 09:30 uur
De Munten, Muntmeesterdreef 2 Dronten

Excelsior van de polder...

Op de planning staat vandaag de 1 na laatste wedstrijd voor de deur tegen reaal Dronten F1.

In het begin van de wedstrijd heeft bas het eventjes moeilijk maar na een paar minuten herpakt bas zich en gaat het gelukkig weer gelijk op. Eerste kleine kans is voor Bas, Chris krijgt de bal en probeert een actie te maken alleen de actie mislukt en de kans is weg, helaas we gaan gewoon weer door. Reaal probeert aan te drukken en krijgt een klein kansje maar de verdedigings linie van bas staat super en haalt de bal weg. Na een aantal minuten kreeg reaal een vrije trap maar onze linksback staat goed voor het doel en kopt de bal weg over de achterlijk. Er komt een corner aan voor reaal de bal komt in de kluts en jovanni staat goed in de weg zodat hij de bal weg kan halen. Nog steeds 0-0. Na een paar keer heen en weer te gaan komt er een grote kans voor evi, zij schiet helaas op de keeper job probeert in de rebound nog op doel te schieten komt helaas tegen iemand van Dronten aan, in de 2e rebound was Niek mee naar voren gekomen maar met een zwak schot schiet hij in de keeper zijn handen. Het gaat nog steeds gelijk op, iedereen heeft er de vertrouwen erin. Word dit de wedstrijd Excelsior tegen Feyenoord? Evi krijgt de bal van jovanni en loopt naar voren, weer mis, de bal moet er eens in gaan. De spanning stijgt.

De 2e helft.

Gelijk in de 2e helft drukt bas goed door en daardoor krijgt Evi een goede grote kans maar je raad het al, weer mis. Na goed positiespel krijgt reaal een grote kans en daar komt de eerste redding van elnathan aan, goed onderschept. Reaal Dronten krijgt weer vertrouwen en krijgt een kans door dat Michael helaas bal verlies leid goede counter van Dronten gelukkig was Evi alert en verdedigt goed mee. Reaal krijgt de overhand bas kakt een beetje in de vermoeidheid begint zijn rol weer te spelen. Kans reaal maar elnathan keept de wedstrijd van het seizoen en houd weer zijn doel schoon. Na een kleine kans van Chris word bas weer wakker en gaan ze er nog voor. Na een goede onderschepping van job probeert hij van afstand te schieten de keeper van reaal heeft het er moeilijk mee en slaat de bal over de achterlijn, corner. Evi de corner specialiste neemt schiet de bal precies op job en die maakt er 0-1 van iedereen gaat uit zijn dak, iedereen koppie erbij houden en de overwinning over de streep sleuren. De laatste 5 minuten waren spannend, reaal had nog wat kansen maar gelukkig dat iedereen nog goed oplet en onze goede keeper blijft er goed bij.

Scheids fluit af en iedereen is dolblij spelers, trainers en ouders.

Goede wedstrijd gespeeld jongens en dame, volgende week nog zo'n wedstrijd! Om 10 uur en bij winst wordt SvL kampioen... we gaan er weer voor.

Patrick Timmerman

Job van den Bos

REAAL DRONTEN JO9-1 - BAS JO9-1: 0 - 1 (0 - 0)

33' doelpunt 0 - 1  Job van den Bos (Evi Hotsma)

Opstelling BAS JO9-1 (1-3-3):