Unicum JO9-4 3 - 2 (1 - 1) BAS JO9-1
6-5-2017, 08:30 uur
Sportpark Schouw, Schouw 54-13 Lelystad

Prima wedstrijd maar weer met lege handen...

Vandaag stond voor de Parel van de Polder een uitwedstrijd op het programma tegen Unicum. De trainers kregen ‘s ochtends een verrassing in de kantine. Job kon na zijn onfortuinlijk opgelopen hoofdblessure toch spelen. Gelukkig toch een wisselspeler. Sam is er helaas niet bij, hopelijk hersteld hij goed. De spelers waren lekker rustig in de auto, best vroeg 7.30 vertrek. Nu maar hopen dat ze wel goed wakker zijn als de wedstrijd begint. De trainer roept iedereen bij elkaar voor de laatste tips, opdrachten en natuurlijk de yell.

Bas mag aftrappen. In het begin is het even aftasten, langzaam aan komt Bas beter in het spel. Een goede actie van Kornel wordt gevolgd door hands van een speler van Unicum. Helaas ziet de scheidsrechter geen opzet. Unicum krijgt de eerste kans van de wedstrijd, maar Elnatan redt goed bij de eerste paal, maar moet toch een corner toestaan. Dit levert verder geen gevaar op.

Jovanni geeft een diepte pass op Evi, maar ze kan er net niet bij. Bij de volgende aanval geeft Evi de bal goed breed op Chris. Chris kan door naar het doel, corner voor Bas. Evi neemt de corner een gevaarlijk moment voor het doel van Unicum. Chris kan net niet bij de hoge bal, maar Jovanni staat klaar bij de tweede paal om af te drukken. Jammer het schot gaat naast.

Nu gaat Unicum weer in de aanval. Het lijkt er op dat de verdediging onder leiding van Kornel deze aanval af kan slaan. Bij het uitwerken komt de bal bij iemand van Unicum voor de voeten en hij knalt de bal in het doel, 1-0 achter in de 7de minuut.

Bas zet weer aan om de achterstand ongedaan te maken. Een prima aanval over rechts. Jovanni speelt naar Chris, wederom een goede voorzet. Evi kan de bal controleren en schuift de bal mooi in de hoek. Onhoudbaar voor de keeper. 1-1.

Weer een goede aanval over rechts Michael en Chris maken een mooie één-tweetje. In het vervolg van de aanval weet Bas er een corner uit te slepen. Deze levert alleen geen gevaar op.

Er wordt goed verdedigd door Michael, Kornel en Niek. Elnatan heeft niet heel veel te doen, maar de ballen die hij krijgt worden goed gered. Het goede verdedigen komt ook omdat de spelers voorin, Jovanni, Chris en Evi, om de beurt goed mee verdedigen. Bas komt af en toe wel onder druk te staan, maar meer dan corners worden het niet voor Unicum.

Voor de rust gaat Bas weer druk zetten, met als gevolg een corner, een puntertje van Evi met een redding van de keeper. Wederom een goede voorzet van Chris. Niek is goed meegelopen van achteruit en knalt de bal richting doel. Enkele centimeters over. Dat was het laatste wapenfeit voor de rust. Bas heeft een prima eerste helft gespeeld.

In de rust moet de trainer een omzetting doen. Elnatan wil graag weer een helft voetballen en mag in de spits. Chris offert zich op en gaat de tweede helft onder de lat staan. Elnatan is nog een beetje onwennig de eerste paar minuten, maar vindt wel zijn draai. Een goede pass naar Job. Job kijkt goed en geeft een goede voorzet. Helaas wordt de voorzet net gemist.

Bas gaat door met het goede spel, de spelers weten elkaar goed te vinden. Een voorzet van Job wordt door Evi in geschoten, maar Unicum blokt de bal. Elnatan onderschept de afgeslagen bal en schiet de bal goed in de hoek. De keeper krijgt er net een hand achter. Via de paal komt de bal terug in het veld.

Uit het niets valt de 2-1 voor Unicum, wat een domper. De meegekomen supporters zien wat teleurgestelde koppies in het veld, maar de trainer weten iedereen weer te motiveren. Toch weet Unicum er door te komen. Kornel blijft zijn man goed lastig vallen, daardoor kan hij niet een heel goed schot afleveren en kan Chris goed redding brengen.

Bas krijgt een vrije trap, ongeveer op de middenlijn. Job gaat achter de bal staan en vuurt op het doel. Letterlijk dan, helaas spat de bal op de paal. Evi schiet ook nog op doel maar een redding. Het zit de jongens niet mee.

Plotseling staat het 3-1 voor Unicum. Nu wordt het toch moeilijk om 3 punten te pakken. Er wordt een omzetting gedaan. Kornel gaat meer naar voren en Job gaat voor de verdediging spelen. Michael en Elnatan moeten nu de boel dicht houden achterin. Een rush van Kornel eindigt met een geblokt schot.

Jovanni loopt een paar keer goed vrij achter de laatste lijn van Unicum. Kornel weet hem te vinden met een mooie pass. Boem doelpunt voor Bas: 3-2, zou er dan toch een gelijkspel uit het vuur worden gesleept?

Job geeft de bal aan Jovanni. Wederom een goede redding. De keeper moet wel een corner toestaan. De corner belandt op het hoofd van Kornel. Jammer genoeg valt de bal weer niet goed.

Als laatste krijgt Bas nog een vrije trap. Job gaat achter de bal staan en geeft voor. Jovanni kan net niet goed bij de bal. En de vrije trap gaat voorlangs.

Dan fluit de scheidsrechter af. Wederom een goede wedstrijd, maar toch geen winst: 3-2. Teleurgesteld met het resultaat maar tevreden over het vertoonde spel keren we huiswaarts richting De Schelp. De training zal bestaan uit afwerk vormen… Wellicht 3 punten bij Reaal volgende week.

Fam. Veldt

Jovanni van Dam

Evi Hotsma

UNICUM JO9-4 - BAS JO9-1: 3 - 2 (1 - 1)

10' doelpunt 1 - 0
14' doelpunt 1 - 1  Evi Hotsma (Chris Bossenbroek)

25' doelpunt 2 - 1
30' doelpunt 3 - 1
37' doelpunt 3 - 2  Jovanni van Dam (Kornel Mrozinski )

Opstelling BAS JO9-1 (1-3-3):