Batavia '90 JO9-1 4 - 3 (1 - 1) BAS JO9-1
8-4-2017, 09:00 uur
De Doggersbank, Getijdenlaan Lelystad

Opnieuw net niet...

Zaterdagochtend 8 april 08:00 vertrokken we met 5 auto’s naar Lelystad. De kleedkamer leek wel een pretpark zoveel geschreeuw of beter gezegd gegiechel van de mannen.

Na de warming-up startte Batavia voortvarend en de verdediging stond meteen onder druk. Na een paar aanvallen van Batavia ging het team wat meer voetballen. Praise speelde de bal naar Jovanni welke op zijn beurt Evi in stelling bracht, helaas werd het geen doelpunt. Batavia bleef aanvallen en kreeg corner naar corner. Helaas stond ons middenveld te ver naar voren waardoor Elnatan de bal niet lekker kwijt kon. Gelukkig werd daaruit niet gescoord. Het spel ging op en neer, maar Batavia was duidelijk de betere partij en bleef BAS onder druk zetten. Vanuit de corner kon Batavia gelukkig niet scoren. Na een moeizame spelhervatting redde Elnatan uitstekend op een afstandsschot. BAS bleef het proberen, echter ze konden elkaar maar moeilijk vinden. Niek kwam er goed uit maar kreeg de bal net niet bij Jovanni. BAS kwam wel steeds beter in de wedstrijd, maar naar een harde trap richting het doel van BAS stuiterde de bal net verkeerd via een polletje waardoor de verdediging in een klap omzeilt werd en 3 jongen van Batavia konden door rennen. Daaruit werd de 1-0 gescoord. BAS bleef echter vechten en na een paar aanvallen werd er uiteindelijk ook door BAS gescoord. Job gaf een mooie dieptepass welke met de borst werd aangenomen door Praise. Daarna kon Praise met links de bal in het net schieten 1-1. Kort hierna was de eerste helft afgelopen. In de rust kregen de spelers de instructie om bij balverlies meer op de tegenstander te letten. De jongens melden dat het niet goed ging omdat ze de yell vergeten waren.

Dus de tweede helft gestart met een yell!!! Ook in de tweede helft bleef Batavia scherp en zaten ze overal boven op. De spelers van BAS kregen geen tijd om bal aan te nemen en combinaties te maken. Na een overtreding op een speler van Batavia werd er op doel geschoten vanuit een vrije trap. De muur van BAS bracht redding. Job schoot de bal hard weg. Helaas zat er weer een graspol in de weg, waardoor de verdediging uitgespeeld werd en Batavia komt al snel weer op 2-1. BAS blijft het proberen en een mooie combinatie eindigt met een schot van Michael naar het doel. De volgende aanvallen worden allemaal tegengehouden door Batavia, maar uiteindelijk legt Chris de bal prima bij Praise in de voeten en kan Praise de bal in het doel schieten. 2-2. BAS blijft aanvallen en houdt de druk bij Batavia erop. Na een ingooi van Chris, speelt Praise zijn mannetje voorbij en scoort de 2-3! We staan voor!!. Nu vasthouden. Echter de mannen worden wat moe en gaan slordigere spelen. Te veel spelers van Batavia kunnen vrij rondlopen in het veld. Batavia scoort de 3-3 en kort daarna vanuit een vrije trap valt de 4-3. BAS blijft het proberen tot de laatste minuut, maar de ballen gingen er niet meer in.

Een beetje teleurgesteld stapt het team van het veld af, maar in de kleedkamer begint het gegiechel weer en lijkt de wedstrijd gelukkig al weer vergeten.

Fam. Israel

Praise Israel

BATAVIA '90 JO9-1 - BAS JO9-1: 4 - 3 (1 - 1)

10' doelpunt 1 - 0
13' doelpunt 1 - 1  Praise Israel (Job van den Bos)

23' doelpunt 2 - 1
26' doelpunt 2 - 2  Praise Israel (Chris Bossenbroek)
30' doelpunt 2 - 3  Praise Israel (Chris Bossenbroek)