11-3-2017, 10:00 uur

Bas JO9-1 tegen OWIOS JO9-1 (11 maart 2017)

Vandaag moet voor ons een mooie voetbaldag worden. Na alle regen hebben we een perfecte dag. Het zonnetje schijnt, de temperatuur loopt lekker op.. We kunnen.

Vandaag hebben we twee afmeldingen, Kornel en Sam. Vandaag hebben we als beginopstelling: Chris op de goal, Elnathan, Niek en Michael achterin en voorin Evi, Praise en Job. Jovanni begint als wissel.

De scheidsrechter vandaag is Marco van Someren, de eerste speler van BAS 2 die ons gaat fluiten. BAS 2 wordt ons adoptieteam. We hopen nog veel plezier met elkaar te beleven dit jaar.

We beginnen met de aftrap van de tegenstander, amper hebben we ons geinstalleerd of de bal ligt al achter Chris 0-1. Niets aan de hand, tijd genoeg dus opnieuw beginnen. De tegenstander is fysiek sterk. Zitten behoorlijke jongens tussen en dan zijn we in principe maar ‘klein’ bij. Maar techniek wint het uiteindelijk van fysiek dus we gaan ervoor.
Desondanks zijn we in het begin nog een beetje onwennig lijkt het wel. De bal komt snel weer terug als hij uitgetrapt wordt door Chris. In de 5e minuut zelfs zo snel dat hij meteen weer in het netje ligt. Een volley van de uittrap van Chris over hem heen. 0-2. Balen, strijdplan in de prullenbak en doorgaan.

Pas in de 12e minuut komen we een beetje op de helft van de tegenstander en lijkt het ergens op. Een minuut later ligt hij erin. Evi die heel goed doorzet en de afvallende bal van de tegenstanders oppakt en goed richting goal gaat, Praise bedient die het keurig afmaakt. Lekker voor het zelfvertrouwen en doordrukken nu. Elnathan wordt gewisseld voor Jovanni. Elnathan die het achterin keurig heeft gedaan. Samen met Michael op links en Niek op rechts worden de tegenstanders goed opgevangen.

In de 15e minuut opnieuw een goal van Praise. Een goede actie van Job die Evi bedient en deze de bal keurig geeft aan Praise die hem er koelbloedig inlegt 2-2. We zijn weer terug en hebben het heft in handen. Owios krijgt heel weinig ruimte. Met deze stand gaan we ook rusten.

In de tweede helft neemt Elnathan de keepershandschoenen over, gaat Evi naar de kant, verhuisd Job naar links en staat Chris op rechts. Het duurt tot de 26e minuut voordat we weer echt gevaarlijk worden. Een goede voorzet van Chris die op de goal wordt gewerkt maar goed door de Oldebroekse keeper wordt tegengehouden. Ook Owios komt er af en toe gevaarlijk uit. Achterin moet er dus ook scherp verdedigd worden. Dat gaat heel goed tot de 29e minuut. Elnathan staat heel goed te keepen, maar dan glipt de bal hem langs de handen heen 2-3. Opnieuw balen maar we staan prima te ballen dus we gaan ervoor. Evi komt erin voor Niek, zodat Job achterin komt en Evi op links. Nog meer druk op de tegenstander proberen te krijgen. We krijgen kansen, maar de scherpte is niet helemaal aanwezig. Tot de 34e minuut. Een pass van achteruit op Chris die met een geweldige actie drie tegenstanders het bos in stuurt, de keeper op hem af krijgt en eigenlijk had kunnen scoren, maar de bal perfect speelt op Job die er alleen maar een tikkie tegen hoeft te geven en de gelijkmaker intikt. Applaus en bewondering van de toeschouwers aan de kant.
In het restant van de wedstrijd golft het heen-en-weer. Michael, Jovanni en Job geven weinig weg maar voorin ontbreekt het geluk en de scherpte.
Marco fluit af. 3-3. We hebben met elkaar heel hard gewerkt. Iedereen liet merken dat ze wilden winnen. Volgende week om 10.00 uur tegen Nunspeet nieuwe kansen.

fam. Bossenbroek

Praise Israel

Job van den Bos

BAS JO9-1 - OWIOS JO9-1: 3 - 3 (2 - 2)

1' doelpunt 0 - 1
5' doelpunt 0 - 2
13' doelpunt 1 - 2  Praise Israel (Evi Hotsma)
15' doelpunt 2 - 2  Praise Israel (Job van den Bos)

29' doelpunt 2 - 3
34' doelpunt 3 - 3  Job van den Bos (Chris Bossenbroek)

Opstelling BAS JO9-1 (1-3-3):