18-2-2017, 09:30 uur
Sportpark Schouw, Schouw 54-13 Lelystad

18-2-2017 Unicum JO9-3 – BAS JO9-1

Half 9. In de kantine van BAS kijken de ouders en coaches nog een beetje duf, maar de jongens zien er wakker uit en hebben weer zin in een lekker potje voetbal! Eénmaal aangekomen in het iet wat nevelige en vooral koude Lelystad worden de jongens aangespoord om lekker warm te lopen. Het enthousiasme straalt er weer vanaf. Chris moet even flink doorbijten als hij op de straat valt en zijn knie lelijk openhaalt.
We starten met Sam in het doel. Michael, Niek en Elnathan in de verdediging en Jovanni, Job en Kornel in de aanval. We beginnen fanatiek maar laten Unicum veel initiatief nemen. Michael moet hard rennen om de verdediging dicht te houden. De achterhoede heeft moeite de bal naar voren te werken. In de vijfde minuut laten we Unicum 1-0 maken en daarna volgt ook snel de 2-0. Elnathan doorbreekt de tegenslag waarna het BAS lukt om de bal bij Job en Kornel in de voorhoede te krijgen. Jovanni laat zien wat hij waard is en creëert 4 kansen, waarbij Kornel nuttig voetwerk verricht. Helaas weet de keeper van Unicum de ballen uit het doel te houden en belandt een fraai schot in de zijkant van het net. Als Unicum kans ziet uit te breken probeert Sam met alle macht de bal uit het doel te houden, maar hij kan er net niet bij, 3-0. Richard en Patrick zorgen dat de koppies snel weer omhoog komen en moeten daarnaast ook nog de enthousiaste ouders in bedwang houden. Want fanatiek zijn we wel vandaag! Evi komt de voorhoede versterken in plaats van Kornel. Job probeert Evi direct te bereiken met een mooie voorzet maar dat lukt nog net niet. Maar Unicum blijft ook gevaarlijk en Sam moet hard aan de bak. Na een supermooie redding op een hard schot van de spits van Unicum weet Unicum in een volgende aanval toch te scoren en staan we met 4-0 achter. Als Elnathan even aan de kant mag uitblazen komt Praise in het veld. De coaches sturen de jongens naar de goede posities en we zijn gemotiveerder dan ooit. De strijd voorin is keihard, we vechten voor de bal en we zien een aantal mooie aanvallen van Praise en Job. Evi werkt heel hard om goed vrij te lopen, maar de verdediging van Unicum staat sterk. Dan komt Job aan de bal en beloont zijn team met een geweldige stiftbal die perfect in het doel valt; 4-1. Het publiek gaat uit z’n dak, eindelijk wordt de inzet beloond en valt een terecht doelpunt!
In de rust wordt het team flink opgepept. Jovanni mag in het doel en Sam gaat de verdediging versterken. Chris werkt keihard en is zijn zere knie helemaal vergeten. Hij weet al snel de bal mee naar voren te nemen en legt hem slim terug op Sam die hem vervolgens loepzuiver in de kruising schiet waarbij de keeper kansloos is 4-2. We blijven hard werken met het hele team, de verdediging schuift ver mee naar voren om de druk op te voeren op Unicum. Al snel zien we Chris weer uitbreken waarbij Praise snel aansluit, Chris speelt handig naar Praise die hem prachtig in de hoek legt zodat het er in de 4e minuut van de tweede helft ineens heel anders voorstaat met 4-3! Door hard te werken en te jagen op de bal weet BAS nog meer kansen te creëren. Zo krijgt Praise nog een mooie kans die helaas op de lat afketste. Jovanni doet goed werk in het goal door aanvallen af te stoppen en de verdediging weet de bal beter dan in de eerste helft naar voren te werken. Niek en Job worden in de aanval ingezet en zetten alles op alles. Samen jagen ze op iedere bal en Job en Praise laten de spanning stijgen door een paar mooie kansen die net over het doel gaan.
Het gaat zo snel dat we een doelpunt van onze jongens missen!
Praise weet een prachtig voorgegeven bal van Job in het doel te koppen (4-5) en ook het zesde doelpunt kan Praise op zijn naam schrijven (4-6). Maar Unicum geeft zich nog niet gewonnen als Jovanni de bal net niet uit het net kan houden; 5-6. We beginnen zenuwachtig te worden en vragen ons af of de scheidsrechter de tijd wel in de gaten houdt. Maar Job en Praise hebben er nog geen genoeg van en weten met prachtig samenspel het laatste doelpunt op Praise zijn naam te zetten. Eindstand 6-7. Wat een wedstrijd waarin de jongens keihard gewerkt hebben en de welverdiende drie punten mee naar huis nemen. En de ouders die zijn inmiddels echt wel wakker!!

Fam. Boelens

Praise Israel
5x

Sam van Eck

Job van den Bos

UNICUM JO9-3 - BAS JO9-1: 6 - 7 (4 - 1)

5' doelpunt 1 - 0
7' doelpunt 2 - 0
12' doelpunt 3 - 0
15' doelpunt 4 - 0
18' doelpunt 4 - 1  Job van den Bos (-)

22' doelpunt 4 - 2  Sam van Eck (Chris Bossenbroek)
24' doelpunt 4 - 3  Praise Israel (Chris Bossenbroek)
28' doelpunt 4 - 4  Praise Israel (-)
30' doelpunt 4 - 5  Praise Israel (Job van den Bos)
36' doelpunt 4 - 6  Praise Israel (-)
38' doelpunt 5 - 6
39' doelpunt 5 - 7  Praise Israel (Job van den Bos)