29-10-2016, 08:30 uur
Burg. Bode Sportpark, Zwolscheweg 6 A Elburg

Doelpuntenfestijn

De wedstrijd ESC - BAS staat vandaag op de planning voor de F1 van BAS.

Om half 9 werd er afgetrapt in Elburg met een iets andere voorhoede als normaal, Elnathan stond in de punt van de aanval.
De eerste paar minuten waren een beetje onwennig, ze moesten nog even zoeken naar een goede aanval maar daar kwam Job, met een mooie voorzet kwam de bal in de kluts achterin bij ESC en kon de nieuwe spits Elnathan de bal in het doel schieten 0-1. De F1 was los en begon met het positie spel er werd goed gecoacht naar elkaar en de passes waren goed. Na 15 minuten had Evi de bal en zij kon Jovanni bedienen, doelpunt 0-2. 2 minuten later was het weer raak, Michael met een mooi schot op doel stompte de keeper de bal weg en kon Evi scoren, 0-3. Het was even de bal naar elkaar over schieten in de wedstrijd, ESC had geen antwoord op bas F1, de verdediging stond als een huis, de trainers hadden niks te klagen alleen de aannames waren niet echt super. In de 20e minuut kwam er een doelpunt van Job na een mooie aanval via de zijkant, 0-4.

In de rust werd er besproken dat de aannames beter moesten.

4 minuten na de rust was het Jovanni weer die scoort, na een hele mooie solo van Job die 3 mam uitspeelt en netjes voorgeeft, de bal komt precies voor de voeten van Jovanni, 0-5. Twee minuten later was Praise de gelukkige die de eerste helft keeper stond, Praise maakte er 0-6 van. Het houd maar niet op met de doelpunten, we zijn woensdag vergeten en geven de mee gereisde supporters een leuke ochtend, een minuut later was Praise weer de doelpunten maker, Job weer met een mooie solo langs de zijkant en gaf hem netjes af op Praise, 0-7. ESC heeft nog steeds geen antwoord op de doelpunten van BAS F1. Na verkeerd verdedigen van ESC kwam de bal voor de voeten voor Evi en die kon haar 2e maken, 0-8. Na een goede onderschepping van Kornel kreeg Job de bal, die kijkt naar voren en en ziet Jovanni vrij lopen, Jovanni heeft de bal en ziet de nieuwe spits van de 2e helft Chris helemaal vrij voor het doel, 0-9 na een schitterende aanval. De 0-10 kwam niet veel later, Praise mocht hem weer maken, Chris met een mooie voorzet op Praise en die schiet hem mooi over de keeper heen. Het leek wel of we nog aan het dromen waren van Praise zijn doelpunt, 1-10 de ere treffer heeft plaats gevonden voor ESC, hun geluk was snel over, aftrap voor BAS F1 en Praise sprint gelijk naar voren met de bal en speelt 4 man uit en scoort weer, 4 doelpunten in 1 helft voor Praise. Twee minuten voor tijd werd het nog even spannend Elburg maakte 2-11. De comeback kwam niet van Elburg, eindstand 2-11.

Complimenten aan het team, na een zware woensdag avond wedstrijd de knop omgezet en er weer vol tegen aan gegaan en het beloonde zich uit in veel doelpunten.

ESC JO9-2 - BAS JO9-1: 2 - 11 (0 - 4)

8' doelpunt 0 - 1  Elnatan Deetman (Job van den Bos)
15' doelpunt 0 - 2  Jovanni van Dam (Evi Hotsma)
17' doelpunt 0 - 3  Evi Hotsma (Michael Veldt)
20' doelpunt 0 - 4  Job van den Bos (Elnatan Deetman)

24' doelpunt 0 - 5  Jovanni van Dam (Job van den Bos)
26' doelpunt 0 - 6  Praise Israel (-)
27' doelpunt 0 - 7  Praise Israel (Job van den Bos)
29' doelpunt 0 - 8  Evi Hotsma (-)
30' doelpunt 0 - 9  Chris Bossenbroek (Jovanni van Dam)
33' doelpunt 0 - 10  Praise Israel (Jovanni van Dam)
35' doelpunt 1 - 10
36' doelpunt 1 - 11  Praise Israel (-)