ASV Dronten JO9-2 3 - 4 (2 - 3) BAS JO9-1
8-10-2016, 09:45 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

Met een grote glimlach...

Een dag die begint met een zonnetje is bij voorbaat een mooie dag. Vandaag mogen we beginnen aan de, voor een aantal van ons de eerste, derby tegen ASV Dronten. De Ajax-Feyenoord van de gemeente Dronten. De wedstrijd die je altijd wilt winnen. Onze mannen en vrouw waren er klaar voor.

Vandaag waren we helaas opnieuw niet compleet. Kornel had andere verplichtingen en Jovanni was nog niet helemaal hersteld van griep en verkoudheid. Toch twee 2e jaars die we in het heetst van de strijd best missen.

Toch hebben we het volste vertrouwen dat we vandaag een goed resultaat zullen behalen. We staan derde en kunnen bij winst nog verder klimmen met de gedachte dan de nrs 1 en 2 tegen elkaar spelen. Vandaag beginnen we zonder wissels met Sam op de goal, Elnathan en Michael achterin, Job op het middenveld, Evi op links, Praise op rechts en Chris in de spits.

We beginnen gewoontegetrouw haast met een achterstand. Met drie minuten ligt de bal al in het netje. Wat onrust en onzekerheid laat de tegenstander de goal maken. Nu gebeurd ons dit elke wedstrijd en we hebben tijd. Na 6 minuten een werkelijk fantastische aanval. Van achteruit wordt Evi aangespeeld die Praise aan de buitenkant aanspeelt. Praise zoekt de achterlijn en geeft schitterend voor die door Job fantastisch wordt binnen gewerkt. 1-1. Complimenten van de (ook Drontense) kant voor deze aanval. Uit het boekje.

Na tien minuten gaat het helaas opnieuw mis. De tegenstander kreeg de bal van onze kant in de voeten geschoven en maakte het koelbloedig af. Opnieuw achter en dus nog meer druk van onze kant. Een afgeslagen kans van BAS wordt door ASVD tot corner verwerkt. Evi de cornerspecialist neemt ze en er wordt uit gescoord door Praise, 2-2. We zijn scherp bij de corners, ze komen prima voor de goal en wij maken het steeds prachtig af.

Aan het eind van de eerste helft krijgt Chris halverwege op de helft van de tegenstander de bal aangespeeld en rent sneller dan de verdedigers richting Drontense goal en schiet hem schitterend en heel beheerst onder in de hoek binnen, 2-3. Even erna rust.

In de tweede helft zetten we de boel iets om. Evi op de goal, Sam op Job zijn plaats en Job op Evi zijn plaats. Aftrappen maar. Na een 7 minuten gaan we opnieuw zelf in de fout. Helaas nu door en terugspeelbal die door Sam net teveel in de hoek geschoten wordt. Een spits zou er trots op zijn, maar nu is het even stevig balen.
We moeten door. ASV Dronten zet ons behoorlijk onder druk en de verdediging wordt behoorlijk getest. Michael en Elnathan lopen de longen uit hun lijf om gaten dicht te lopen en de aanvallers van ASVD te stoppen. Af en toe kunst en vliegwerk en met corners iedereen voor de pot maar we houden stand. Samen wordt er geknokt. Job speelt op links prima, passeert mensen en probeert het een paar keer van afstand. Helaas net mis. Ook de voorzetten komen net niet aan. Het is spannend.

De corner van ons blijkt een wapen. In de 35e minuut opnieuw de corner die de beslissing brengt. Doordat Evi, net als Sam, prima staat te keepen wordt de corner genomen door Praise. Deze keer op het hoofd van Job die hem heel bekeken binnen knikt. 3-4.

Op het laatst is het billen knijpen. Valt hij nog wel of houden we stand. Het team laat zien dat ze voor elkaar willen werken. Iedereen gaat voor de winst en vecht voor elkaar en voor de bal. De kracht van het team.
De scheids fluit af en de punten uit de derby gaan mee naar Biddinghuizen. En terwijl het zonnetje heerlijk schijnt, gaan we met een grote glimlach terug naar Biddinghuizen.

Richard

Job van den Bos

Praise Israel

Chris Bossenbroek

ASV DRONTEN JO9-2 - BAS JO9-1: 3 - 4 (2 - 3)

3' doelpunt 1 - 0
6' doelpunt 1 - 1  Job van den Bos (Praise Israel)
10' doelpunt 2 - 1
13' doelpunt 2 - 2  Praise Israel (Evi Hotsma)
20' doelpunt 2 - 3  Chris Bossenbroek (-)

27' doelpunt 3 - 3  Sam van Eck (-)
35' doelpunt 3 - 4  Job van den Bos (Praise Israel)

Opstelling BAS JO9-1 (1-2-1-2-1):