Reaal Dronten JO9-1 1 - 2 (1 - 1) BAS JO9-1
17-9-2016, 09:30 uur
De Munten, Muntmeesterdreef 2 Dronten

Winst door hard werken

Vandaag stond de wedstrijd tegen Reaal Dronten op het programma. Voor het eerst met een volledige selectie.

Na de afstraffing van vorige week hebben we gehamerd op het blijven staan op posities. Het begin was heerlijk. Na drie minuten zat de bal er al lekker in. Jovanni schiet hem er schitterend in.

Net als vorige week zien we dat we nog heel erg zoeken naar de posities. Op het middenveld vallen er gaten wat de tegenstander ruimte geeft om de bal vroeg over te nemen en zo onze keeper onder druk te zetten. Kornel staat attent te keepen. Toch krijgen we in de tiende minuut de 1-1 om de oren. De verdediging is even de organisatie kwijt en wordt de bal heel mooi ingeschoten.

Het blijft moeilijk, de tegenstander zet ons goed onder druk en Kornel moet ons een paar keer redden. Samen met Sam, Michael en Elnathan wordt maximaal verdedigd maar komt de tegenstander er toch een paar keer gevaarlijk door. Het team is onrustig. Passes komen niet aan en de instelling is bij een groot aantal niet goed. Met wat geluk houden we de stand op 1-1 en halen we de rust.

In de tweede helft zien we een ander Bas. We hebben stevig met elkaar gesproken en afgesproken om te gaan werken voor elkaar. Gaan voor elke bal. Dat zien we. Achterin is Kornel gaan spelen op de linksachter en is Elnathan op het middenveld geposteerd. We zien meer rust. Elnathan pakt ballen goed op en samen met Praise wordt goed door hem gelanceerd die via Evi prima de vrije ruimte vindt. Helaas vindt Evi niet de goal maar het is begin van mooi voetbal. Een werkelijk schitterende aanval via Praise en Evi wordt naar Chris gespeeld die helaas net naast schiet.

De keer erna was het wel raak. Opnieuw van achteren uit wordt evi aangespeeld die de bal doorspeelt naar Praise die niet zelfzuchtig is Chris aanspeelt die vervolgens scoort. Een bevrijdende treffer die door hard werken en doorzetten wordt behaald.

Op het laatst zet Reaal nog wel aan maar met vereende krachten halen we de overwinning binnen. Volgende week thuis tegen CSV '28. Hopelijk kunnen we het goede spel uit de tweede helft vasthouden.

Richard

Jovanni van Dam

Chris Bossenbroek

REAAL DRONTEN JO9-1 - BAS JO9-1: 1 - 2 (1 - 1)

3' doelpunt 0 - 1  Jovanni van Dam (-)
10' doelpunt 1 - 1

30' doelpunt 1 - 2  Chris Bossenbroek (Praise Israel)

Opstelling BAS JO9-1 (1-2-1-2-1):