BAS JO9-1 - Unicum F2 : 1-1

BAS JO9-1 1 - 1 (0 - 1) Unicum F2
6-4-2016, 18:00 uur

Strijdend naar een punt!

Na een aantal keren te zijn uitgesteld stond vandaag dan de thuiswedstrijd tegen Unicum F2 op het programma. Unicum wat in de najaarscompetitie in de eerste klasse uitkwam en daar verdienstelijk op een 5e plaats was geëindigd. Op papier dus een hele pittige tegenstander. Met 9 spelers traden we vandaag. Benjamin was door omstandigheden afwezig maar we hadden Collin uit de F2 bereid gevonden om Benjamin te vervangen. We traden vandaag aan in de volgende opstelling. Daimian in het doel. Sam en Collin in de verdediging. Jesse,Job en Joey op het middenveld en Pepijn in de spits. Simon die vandaag de aanvoerder was en Jarno begonnen aan de kant.

Om 6 uur werd er onder leiding van scheidsrechter Yannick afgetrapt. Vanaf het begin nam de F1 het initiatief. Met de wind in de rug werd er geprobeerd om door de Lelystadse defensie heen te komen. Iets wat niet echt lukte. Unicum stond goed opgesteld en kwam er voetballend op zijn tijd goed uit. Daimian had in de eerste helft niet heel veel te doen. Sam en Collin stonden achterin prima te verdedigen. De verdediging van Unicum had meer te doen maar de kleine keeper stond zijn mannetje. Zijn uittrappen kwamen niet zo ver en veel ballen gingen naar de zijkant. Als BAS wat feller was geweest hadden we daar meer kansen kunnen creëren. Zeker omdat we in de eerste helft de wind in de rug hadden. Naast de wind kregen we er nog een spelbreker bij want op een gegeven moment kwam de regen met bakken uit de lucht. Helemaal doorweekt bleef de F1 zoeken naar een doelpunt. Jesse, Job, Joey en Pepijn knokten voor iedere bal maar een doelpunt viel er vooralsnog niet. Door de overvloedige regenval kwam er van aantekeningen maken niets meer terecht. Jarno kwam in de ploeg voor Sam en Simon nam de plaats van Joey over. De eerste grote kans was voor Unicum maar Daimian stond op de juiste plaats. Daarna kwamen er kansen voor Job, Simon en Jesse maar hun vizier stond niet op scherp. Vlak voor de rust was het dan toch raak. Unicum kwam er snel uit en scoorde beheerst de 0-1 binnen.

In de rust werd het gelukkig weer droog. Sam kwam weer in de ploeg voor Jesse en Joey kwam in de ploeg voor Collin. Op zoek naar een doelpunt want eigenlijk was de F1 de bovenliggende partij. Simon en Pepijn waren op zoek naar een doelpunt maar ook nu lukte het weer niet. De ploeg leek er moedeloos van te worden. Unicum wachtte rustig op hun kansjes maar Daimian keepte weer een berepartij. de mannen van BAs zagen er ondertussen als beesten uit want het veld was behoorlijk drassig geworden. Jesse kwam weer in het veld voor Job en Collin kwam Pepijn aflossen. Met vereende krachtsinspanningen werd de laatste beuk nog even er in gegooid. En dat pakte goed uit. Joey speelde de bal naar Simon. Die passte de bal door naar Jesse en die rondde koelbloedig af,1-1. Volkomen verdiend. BAS ging nog op zoek naar de winnende treffer maar het bleef bij 1-1.

Een zeer goede prestatie mannen ook al had er misschien wel meer ingezeten. Collin bedankt. Je hebt zeker je mannetje gestaan vandaag!