BAS JO9-1 - Urk F3 : 3-0

BAS JO9-1 3 - 0 (0 - 0) Urk F3
27-2-2016, 10:00 uur

Eerste overwinning van 2016 een feit!

Onder prima omstandigheden heeft de F1 vandaag de eerste overwinning van 2016 kunnen bijschrijven. Het zonnetje lachtte en het veld was om 10 uur bijna helemaal ontdooid. Tegenstander van vandaag in deze oefenwedstrijd was sv Urk F3. Urk F3 dat uitkomt in de 1e klasse van de afdeling Noord. Een team van allemaal eerstejaars F-jes maar dat toch in het najaar al kampioen was geworden. Peter had voor vandaag een gewijzigde opstelling uit de hoge hoed getoverd. Met een compleet team begonnen we in de volgende opstelling. Jarno in het doel. Job en Pepijn in de verdediging. Daimian, Jesse en Benjamin op het middenveld en Sam mocht het in de spits gaan proberen. Simon en Joey mochten eerst vanaf de zijlijn toekijken.

Het was voor de meesten een beetje onwennig om op een andere positie te spelen maar de F1 pakte het goed op. Jarno had in de eerste helft vrij weinig te doen. Dit kwam omdat de andere spelers door vroeg te storen het Urk behoorlijk lastig maakten. Pepijn en Job verdedigden prima en ook de opbouw naar het middenveld verliep goed door prima samenspel. Door op tijd over te spelen konden Benjamin, Jesse en Daimian bereikt worden. Sam vond het wat lastig om in de spits te staan maar ook hij speelde zeker een goede wedstrijd. De eerste grote kans was voor Jesse maar zijn schot belandde op het aluminium. Sam pikte de bal in de rebound op maar zijn schot ging naast. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af en Bas domineerde de wedstrijd zonder grote kansen te creëren. Na 10 minuten kwam Simon in de ploeg voor Pepijn en Joey voor Benjamin. Helaas voor Simon werd hij al vrij snel op zijn tenen getrapt waardoor hij even naar de kant moest. Toch kon hij de wedstrijd vervolgen en kreeg zelfs nog een kans. Hij ging alleen op de keeper af maar hij schoot van te grote afstand en mistte de juiste richting.

In de rust wisselden Jarno en Simon hun shirts om waardoor Simon voor het eerst dit seizoen op doel kwam te staan. verder kwam Benjamin in het veld voor Daimian en Pepijn voor Jesse.

Een tweede helft waarin Bas liet zien dat door goed over te spelen ook kansen ontstaan. En doelpunten! Pepijn omspeelde met een mooie passeerbeweging een speler van Urk en speelde de bal in de voeten van Jarno. Jarno die een hele goede wedstrijd speelde maakte een kapbeweging en haalde uit en scoorde zo zijn eerste doelpunt voor de F1,1-0! Bas bleef aanzetten en Urk kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Urk was moegestreden omdat ze geen wissels hadden en Bas begon elkaar steeds beter te vinden. Vooral op het middenveld werd goed gecombineerd. De 2-0 kwam op naam van Pepijn die na aangeven van Job beheerst de bal in de korte hoek schoot.
Tijd voor de laatste wissels. Job mocht het veld verlaten voor Jesse en Daimian mocht het in plaats van Sam in de spits proberen. Die laatste wissel pakte goed uit. Daimian kwam op zo'n 20 meter van het doel in balbezit en besloot om meteen uit te halen. Met een verwoestende maar waarschijnlijk wel wat ongecontroleerde knal schoot hij de bal zo over de keeper heen,3-0. In het vervolg van de wedstrijd gebeurde er niet veel meer. Onze jongens hadden een prima partij gespeeld door veel balbezit te hebben en weinig kansen weg te geven. Ga zo door mannen!