VSCO '61 F1 5 - 4 (4 - 3) BAS JO9-1
7-5-2016, 11:00 uur
De Heughte, Zwarteweg 15 BG Oosterwolde GLD

Het zit er op!

De competitie zit er voor de F1 op. Het enige wat rest zijn nu nog 2 toernooien. Onder bijna tropische omstandigheden werd vandaag de laatste competitiewedstrijd afgewerkt. Tegenstander van vandaag: VSCO '61 F1. We mochten vandaag uitslapen want de wedstrijd begon pas om 11 uur. Met 8 spelers waren we richting Oosterwolde vertrokken. Jesse had andere verplichtingen. Daimian stond weer in de goal. Jarno, Job en Joey in de verdediging. Sam en Simon op het middenveld en Pepijn in de spits. Benjamin begon als wissel.

Het was warm om te voetballen en dat kon je zien. Bas speelde in een laag tempo. De kanaries hadden er meer zin in zo leek het. En zo was het dan ook al snel 1-0 want uit een corner werd de bal binnen geschoten. Ondanks dat Bas in een laag tempo speelde kreeg het toch kansen. Pepijn speelde de bal naar Simon maar die schoot de bal recht in de handen van de keeper. Hierna was het weer de beurt aan VSCO. Eerst ging er een schot naast en even later belandde een schot op de lat. Toch kwamen ze op 2-0 nadat Daimian de bal ongelukkig tegen hem aan kreeg. Nu het 2-0 was ontwaakte Bas eindelijk en nam Job zijn team op sleeptouw. Na een prima actie van Job kon VSCO de bal tot corner verwerken. Pepijn nam de corner en die bereikte Job. Job twijfelde niet en schoot binnen,1-2. Het begon nu te lopen en Jarno kreeg ook een kans. Zijn schot ging helaas naast. Job bleef jagen op de bal en was al snel weer in balbezit. Jammer genoeg ging ook zijn schot naast. Toch kwam Bas even late op gelijke hoogte. De keepster van VSCO schoot de bal recht in de voeten van Pepijn. Die wist daar wel raad mee en scoorde beheerst de 2-2. Het spel golfde nu op en neer. VSCO mocht een corner nemen en de de speler die corner nam schoot de bal rechtstreeks binnen, 3-2. Het cornerbal ging nog even door want weer was het VSCO dat uit een corner scoorde;4-2. Toch kwam Bas vlak voor de rust weer dichterbij. De keepster kon het kunststukje nog een keer herhalen. Weer mocht Pepijn de bal in ontvangst nemen en weer rondde hij beheerst af;4-3.

Alles was nog mogelijk maar er moest wel een tandje bij. VSCO dacht daar alleen ook zo over en kon in de tweede helft als snel de marge weer op twee doelpunten brengen;5-3. Mede door prima keeperswerk van Daimian bleef het bij deze 5 doelpunten voor VSCO. Ook verdedigend stond het hierna goed bij Bas. Jarno, Job en Joey vervulden hun taak goed. Simon had vandaag teveel last van de warmte. Benjamin en Sam daarentegen toonden vandaag wel hun vechtlust en streden voor elke bal. Ook Pepijn was gretig. Zo kreeg hij een dot van een kans door alleen op het doel af te gaan. Maar VSCO had nu een andere keeper in de goal staan en deze verrichtte een prima redding. Toch kwam Bas weer dichterbij nadat Simon de bal naar Job had gespeeld;5-4. Bas drong nog wel aan maar gescoord werd er niet meer. Zo sloot de F1 af met een nederlaag.

Rouwig waren de jongens er niet om. We wisten dat het niet makkelijk zou worden in deze competitie. Toch hebben ze prima hun mannetje gestaan. En met wat meer geluk hadden we ook wat meer punten behaald. Nu zijn we op een gedeelde laatste plaats geëindigd met 6 punten uit 9 wedstrijden. Vaak lieten de jongens het in de 2e helft liggen. Als de wedstrijden maar 20 minuten duurden hadden we nu 11 punten gehad in plaats van 6 en waren we in de middenmoot beland. Maar goed dat is ALS.