BAS JO9-1 - Horst FC F2 : 3-3

BAS JO9-1 3 - 3 (2 - 1) Horst FC F2
30-4-2016, 10:00 uur

Gelijkspel tegen de nummer 2!

Heerlijk weer was het vandaag en de grasmat lag er prima bij! Genoeg ingrediënten voor een lekker potje voetbal. Tegenstander van vandaag: Fc Horst F2. Horst wat het deze competitie bijzonder goed doet. Ze staan op een 2e plaats en kunnen nog kampioen worden. Toch heeft onze F1 het ze vandaag behoorlijk lastig gemaakt. Sam was vandaag afwezig. Hij werd vervangen door Praise uit de F2. Door personele problemen bij de F2 werd er een beroep gedaan op Jesse en Simon. 3 spelers die dus voor aanvang van deze wedstrijd al een wedstrijd in de benen hadden.
We startten vandaag in de volgende opstelling; Daimian in het doel. Jarno, aanvoerder Job en Joey in de verdediging. Benjamin en Pepijn op het middenveld en Simon in de spits. Praise en Jesse voegden zich later bij het team.

Een ietwat andere tactiek dan waar we de laatste wedstrijden mee speelden maar wel een tactiek die in eerste instantie goed uitpakte. BAS begon prima en Horst had zeker in het begin weinig te vertellen. Het spel van de F1 was verzorgd, er werd goed overgespeeld en er kwamen kansen. Al na 4 minuten was het raak. Job die vandaag een hele goede wedstrijd speelde kwam vanaf de rechterkant en bereikte met een zuivere pass Pepijn. Pepijn passte door naar Simon en die rondde koelbloedig af,1-0. Horst probeerde in de wedstrijd te komen maar achterin stond het vandaag goed. Job die ook zijn verdedigende taak goed vervulde samen met Jarno. En als Jarno al voorbij gespeeld kon worden was daar altijd nog onze supersnelle Joey. Na 10 minuten werd het zelfs 2-0. Pepijn mocht een corner nemen en die bereikte Job. Job schoot de bal naar Simon en weer was het raak! Simon en Benjamin werden gewisseld en Praise en Jesse kwamen in het veld. Benjamin die vandaag alles weer op orde had. Horst kwam na 12 minuten terug in de wedstrijd door een foutje achterin,2-1. Praise kreeg ook nog een mogelijkheid na een prachtige pass van Pepijn maar Praise wist het net niet te vinden. Een zeer goede eerste helft van onze F1.

Het begin van de tweede helft leek veel op de eerste. BAS was de betere ploeg en Horst was niet bij machte om echt grip op de wedstrijd te krijgen. Simon en Benjamin waren weer in de ploeg gekomen voor Job en Jarno. Na 10 minuten in de rweede helft was het weer raak. Praise schoot de bal uit een corner van Simon binnen, 3-1. Nu niet meer weggeven zou je zeggen maar toch liep het anders. We begonnen te merken dat er al 3 spelers een wedstrijd in de benen hadden. Je zag dat de vermoeidheid toe begon te slaan. Horst begon meer en meer aan te dringen. Daimian die weer een topwedstrijd stond te keepen kreeg meer en meer te doen. Maar een topkeeper kan ook weleens een foutje maken. Daimian kreeg de bal niet klem en Horst tikte de bal binnen,3-2. Horst zette alles op alles en de verdediging van hen kwam mee naar voren. Hierdoor kon BAS counteren. Jesse, Praise en Simon gingen met z'n drieën op de keeper af maar Jesse wilde voor eigen succes gaan en schoot zo recht op de keeper. Jesse die weer flink gewerkt had maar ook moegestreden was. Jarno en Job kwamen er weer in voor Pepijn en Joey. Helaas moest Daimian nog een keer de bal uit het net halen zodat uiteindelijk er een 3-3 stand op het wedstrijdformulier kwam te staan.

Voor de derde keer deze competitie een gelijkspel. BAS blijft door dit resultaat in de onderste regionen staan. Aankomende zaterdag de laatste competitiewedstrijd. Dan spelen we uit in Oosterwolde tegen VSCO'61 F1.

Sico Oerlemans

Simon Oerlemans

Praise Israel

BAS JO9-1 - HORST FC F2 in beeld:

Deze wedstrijd was Job de aanvoerder!

BAS JO9-1 - HORST FC F2: 3 - 3 (2 - 1)

4' doelpunt 1 - 0  Simon Oerlemans (Pepijn Schrijvers)
10' doelpunt 2 - 0  Simon Oerlemans (Job van den Bos)
12' doelpunt 2 - 1

30' doelpunt 3 - 1  Praise Israel (Simon Oerlemans)