BAS JO9-1 - Zwart Wit '63 F2 : 0-5

BAS JO9-1 0 - 5 (0 - 4) Zwart Wit '63 F2
23-4-2016, 10:00 uur

Met opgeheven hoofd van het veld!

BAS F1 heeft de thuiswedstrijd tegen Zwart Wit 63 F2 met 5-0 verloren. Een nederlaag die we van tevoren al ingecalculeerd hadden. We konden vandaag weer over een compleet team beschikken. De beginopstelling van vandaag: Daimian in de goal. Benjamin en Jarno achterin. Sam, Job en Joey op het middenveld en Jesse in de spits. Aanvoerder van vandaag was Pepijn.

De eerste helft was van onze kant niet goed. ZW zat er fel bovenop en de F1 moest achteruit. ZW trok met veel spelers in de aanval en hield 1 speler vast achterin. BAS kon alleen maar verdedigen en kwam zelf niet aan aanvallen toe. Zo stonden we binnen de kortste keren al met 0-3 achter. Benjamin had vandaag zijn dag niet en was een makkelijk doelwit voor ZW. Op snelheid kwamen ze hem vrij simpel voorbij. Geeft niks kerel. Volgende keer sta je er weer! Jarno kwam achterin ook de nodige snelheid tekort maar die had de beuk vandaag wel meegenomen. Nadat Simon in de ploeg was gekomen voor Sam en Pepijn de plaats van Joey had ingenomen kwam er iets meer rust in het tot nu toe lastige duel. Simon kreeg ook meteen een kans maar zijn schot ging over. Job had het vandaag niet makkelijk maar knokte voor iedere bal en speelde een prima wedstrijd. Job die een prima pass op Jesse gaf. Die schoot op doel maar zijn schot ging voorlangs. Pepijn kon er helaas net niet meer bijkomen. ZW gaf weer gas en kwam met 4 man opstomen tegen 2 verdedigers. Onbegonnen werk en zo was het al 0-4. BAS kreeg namens Simon nog een kans maar meer dan een corner haalde hij er niet uit. Ook ZW kreeg nog een dot van een kans maar dat schot ging naast.

Het was duidelijk dat de F1 zeker in de eerste 10 minuten niet scherp genoeg was geweest. Dat moest in het 2e bedrijf beter. Sam kwam in de ploeg voor Job en Joey nam de plaats van Jarno over. De strijd was nu begonnen. Een aantal van onze jongens begonnen wat geïrriteerd te raken omdat de mannetjes uit Harderwijk af en toe wat nare overtredingen maakten. Hierdoor werd er nu veel meer geknokt voor de bal. Pepijn ging de duels aan en won er ook steeds meer. Toch kreeg ZW wel weer kansen maar onze sluitpost Daimian was weer in een bloedvorm. Simon had een verbeten blik op zijn gezicht en ging volop de strijd aan net als Joey die ook al zo'n lekkere 2e helft speelde. Echte grote kansen kregen we niet maar er werd wel met passie gevoetbald. Jesse begon de verdediging van ZW al vroeg te storen en dat wierp bijna zijn vruchten af. Job mocht het de laatste 10 minuten in de spits proberen in plaats van Jesse en de onfortuinlijke Benjamin werd door Jarno vervangen. Jarno die alweer een prima indruk achterliet en Job die een aantal pittige duels moest aangaan. ZW kon uiteindelijk nog 1 keer scoren en zo de 0-5 eindstand aantekenen.

Een pluim voor onze kanjers want in de 2e helft is er voor elke bal geknokt! Top mannen! En zo konden we toch met opgeheven hoofd het veld verlaten.