BAS JO9-1 - Hierden F2 : 3-3

BAS JO9-1 3 - 3 (2 - 2) Hierden F2
12-12-2015, 10:00 uur

F1 toont veerkracht!

Vandaag stond er een oefenwedstrijd op het programma en wel tegen Hierden F2. Hierden F2 dat in de najaarscompetitie in de 2e klasse speelde maar dat daar wel in de onderste regionen belandde waardoor het in het voorjaar in de 3e klasse gaat spelen. Onze F1 bewandelt de tegenovergestelde route. De F1 speelde in het najaar in de 3e klasse maar na vandaag is het zeker dat we na de winterstop in de 2e klasse gaan spelen. Zwart Wit '63 F3 won vandaag weliswaar met 4-1 van Swift '64 F2 maar dit was net 1 doelpunt te weinig voor ZW om als 2e te eindigen!

We hadden vandaag door afwezigheid van Benjamin, Job en de zieke Djairo precies 7 spelers. De 1e helft
begonnen we met Daimian op doel. Jarno en Sam in de verdediging. Joey, Simon en Jesse op het middenveld en Pepijn wederom in de spits. Het was even wachten op de scheidsrechter maar om kwart over 10 konden we dan toch beginnen. Hierden had in de beginfase een licht overwicht zonder echt grote kansen te creëren. Jarno en Sam stonden goed te verdedigen. Toch was het Hierden wat op een 0-1 voorsprong kwam via de goede nummer 5. Hierden wat speelde met vooral 1e jaars F-jes maar wat toch behoorlijk goed op elkaar ingespeeld was. Onze F1 was wakker en er ontstond een mooie aanval via Jesse. Hij bereikte Pepijn maar zijn schot ging naast. BAS bleef aandringen en Simon bereikte wederom Pepijn en nu was het wel raak, 1-1. Het spel bleef op en neer golven en zo was het Hierden wat weer een kans kreeg. Uit een prima schot scoorden zij de 1-2. Een tegenvaller dus. Hierden bleef opkomen en Daimian kon een schot ternauwernood overtikken. Uit de daaropvolgende corner kon Simon de bal opvangen en het complete veld oversteken. Helaas had hij toen al zijn kracht verspeeld waardoor zijn schot naast ging. De volgende aanval was weer voor BAS. Uit een prima één tweetje tussen Jesse en Pepijn wist de keeper van Hierden de bal nog net tot corner te verwerken. Die leverde helaas niets op. De F1 zwijnde toen Hierden weer een grote kans kreeg. Gelukkig kon Daimian nog net de vingertoppen tegen de bal krijgen waardoor deze tegen de paal kwam. Goed gedaan Daimian! Vlak voor rust kwam de F1 toch weer op gelijke hoogte. Jesse soleerde door de Hierdense defensie en rondde koelbloedig af!

In de rust werd er besproken dat de middenvelders wat meer moesten mee verdedigen. Dit omdat er teveel spelers van Hierden mee naar voren konden komen zonder gestoord te worden. Jarno mocht gaan keepen en Daimian kwam in de defensie te staan. Het leek erop dat onze spelers hun taak begrepen want het begin van de 2e helft werd er ook beter verdedigt. Simon gaf weer een goede pass op Pepijn maar helaas ging zijn schot naast. Simon kreeg ook nog een kans maar zijn schot ging hoog over. Joey speelde op het middenveld een prima partij. Hij had er echt zin in! Daimian ging weer als een wervelwind over het veld heen met soms wat onbesuisde acties. Toch was het Hierden wat weer op voorsprong kwam na een prima aanval over verschillende schijven 2-3. Simon werd in de verdediging gezet en Sam mocht op het middenveld gaan spelen. De F1 begon vermoeid te raken. Logisch zonder wissels! Maar gelukkig bleven ze ervoor knokken en dat leverde de verdiende gelijkmaker op. Pepijn onderschepte een foutje van de Hierdense keeper en tikte koelbloedig binnen, 3-3. In de eindfase moest het spel nog even stil gelegd worden omdat de keeper van Hierden van de spanning even wat overtollig vocht moest aftappen! Het laatste wapenfeit was voor BAS. Uit een corner kopte Pepijn de bal op de paal.

Een mooi oefenpotje was het vandaag! Een terechte uitslag. Het niveau van de 2e klasse is wel wat hoger. Maar de inzet van de mannen van de F1 was prima. Nu even een paar weken geen wedstrijden meer en dan gaan we in januari er weer met frisse moed tegenaan!