DSV '61 F1 1 - 0 (0 - 0) BAS JO9-1
31-10-2015, 09:00 uur
De Haere, Haerderweg 19 Doornspijk

Snelle uitbraak nekt F1!

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen DSV '61 F1 op het programma. In de bekerwedstrijd aan het begin van het seizoen had onze F1 thuis met 4-1 gewonnen. Toch hadden we de spelers op het hart gedrukt dat dit geen makkelijke pot zou worden. DSV wilde natuurlijk revanche op de vorige wedstrijd.

Na een omweg kwamen we uiteindelijk toch op tijd bij het sportpark van Doornspijk aan. Haijo wilde iedereen de omgeving laten verkennen waardoor de heenreis iets langer duurde. Op het kunstgras werd er om 9 uur afgetrapt. BAS begon in de volgende opstelling: Jarno in het doel. Jesse, Simon en Pepijn in de verdediging. Benjamin en Joey op het middenveld en Job in de spits. Sam en Daimian mochten aan de kant beginnen en Djairo was afwezig.

De 1e 10 minuten van de wedstrijd gebeurde er niet veel bijzonders. De F1 was niet geheel wakker en de scherpte van de laatste weken ontbrak. DSV kon op deze manier makkelijk stand houden maar werd zelf ook amper gevaarlijk. Na 10 minuten kwam Daimian in het veld voor Pepijn en Sam nam de plaats van Ben jamin over. Sam lag aan de basis van de eerste kans voor BAS. Met een zuivere pass bereikte hij Job maar die tikte de bal naast het doel. De tweede mogelijkheid ontstond uit een corner voor BAS. De bal raakte in de kluts maar het net werd niet gevonden.

In de tweede helft wisselden Jarno en Daimian van positie. Benjamin kwam er in voor Simon en Pepijn voor Joey. Het spelbeeld bleef vrijwel hetzelfde. BAS had moeite met de tegenstander en DSV wachtte op een uitbraak. Echte grote kansen waren er niet. En als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. De enige snelle uitbraak van DSV leverde meteen het enige doelpunt van de wedstrijd op,1-0. De snelheid ontbrak in onze verdediging waardoor een speler van DSV alleen op Daimian af kon. Daimian raakte de bal nog wel aan maar toch ging de bal in het net. Simon kwam er weer in voor Job en Joey nam de plaats van Jesse over. Ook zij konden het tij niet meer keren waardoor de tweede nederlaag van het seizoen een feit is.

Door dit resultaat ligt de strijd om plaats 2 nog wel helemaal open. Rood Wit '58 F1 is onbedreigd koploper maar de F1 van BAS staat met nog 3 andere ploegen op een gedeelde tweede plaats.