Swift '64 F2 1 - 3 (1 - 1) BAS JO9-1
10-10-2015, 09:30 uur
Sportpark Swift ’64, Sportweg 6 Swifterbant

BAS F1 is de sterkste in derby!

BAS F1 heeft de derby in Swifterbant tegen Swift '64 F2 met 3-1 gewonnen. Beide ploegen hadden tot vandaag 3 wedstrijden gewonnen en 1 wedstrijd verloren. Het doelsaldo van BAS was iets beter; 26 voor en 8 tegen en Swift had er 14 voor en 3 tegen. Op papier een moeilijke tegenstander dus.

Onder prima omstandigheden werd er om half 10 afgetrapt. BAS begon vandaag met Daimian in het doel. Joey, Sam en Benjamin achterin. Simon en Job op het middenveld en Jesse voorin. Pepijn en Jarno begonnen als reserve. Djairo was door een enkelblessure afwezig. Al vanaf het begin was het duidelijk dat het geen gemakkelijke pot zou worden. Swift stond goed opgesteld en de eerste kans was ook meteen voor de witten. Gelukkig voor BAS belandde het schot op de paal. Het spel ging op en neer waarbij gezegd moet worden dat BAS aanvallend sterker was dan Swift. Zo kreeg Jesse een aantal goede kansen in de eerste helft maar stond zijn vizier niet geheel op scherp. Hij zou dat in de tweede helft ruimschoots goedmaken. Wat wel opviel was dat hij bij balverlies meteen begon te storen zodat Swift moeilijk van achteruit kon opbouwen. Hij was ook degene die bij het eerste doelpunt van BAS betrokken was. Jesse gaf een voorzet die bij Job terecht kwam. Die verlengde door naar Simon en die tikte de bal met zijn linkerbeen! binnen, 0-1. Job was vandaag ook weer lekker bezig. Zijn werklust werd vandaag helaas niet met een doelpunt beloond. Na het doelpunt van BAS werd Simon vervangen door Pepijn. Verdedigend stond het goed bij BAS. Joey was weer goed bezig vandaag en ook Benjamin stond zijn mannetje. Ook Sam had vandaag een goede dag met prima passes richting zijn medespelers. Toch konden de verdedigers niet voorkomen dat Swift langszij kwam. Swift mocht een wel dan niet terechte vrije trap nemen. Die belandde voor de voeten van Jarno. Die was voor Sam in het veld gekomen. Jarno kreeg de bal niet onder controle en zo lag de bal er opeens in, 1-1. Toch bleef BAS de bovenliggende partij waarbij BAS voor iedere bal aan het knokken was. Mooi om te zien.

In de tweede helft wisselden Daimian en Jarno van positie. Jarno op doel en Daimian in de achterhoede. Simon kwam in het veld voor Benjamin en Sam kwam weer in de ploeg voor Job. Daimian stond meteen weer als een beest te verdedigen. Top gedaan kerel! BAS had de overhand en Swift kwam niet meer aan aanvallen toe. De aanvallen van BAS daarentegen steeds mooier en het was Jesse die de verdiende 1-2 binnen tikte na een pass van Pepijn. Jarno had niet heel veel te doen in de tweede helft dus was hij maar op de grond gaan zitten en begonnen met het tellen van de grassprieten. Swift probeerde wel wat maar kwamen niet meer door de defensie van BAS heen. Weer een mooie aanval van BAS leverde de 1-3 op na mooi samenspel van weer Pepijn en Jesse. Jesse zijn taak zat er na zijn tweede van de dag op en Job nam zijn plaats over. Benjamin kwam op de plaats van Joey te spelen. Kansen kwamen er hierna niet meer voor beide ploegen maar BAS had wel het betere van het spel. Simon die viel vlak voor tijd nog geblesseerd uit en daarom mocht Joey nog een keer aantreden.

BAS pakte in Swifterbant een mooie overwinning tegen een goede tegenstander. Een solide ploeg die maar weinig doelpunten weggeeft.
Volgende week staat er weer een pittig potje op het programma. Dan komt Zwart Wit '63 F3 op bezoek.