BAS JO9-1 - Rood-Wit '58 F1 : 1-5

BAS JO9-1 1 - 5 (0 - 1) Rood-Wit '58 F1
19-9-2015, 10:00 uur

Uithuilen en opnieuw beginnen!

De eerste thuiswedstrijd van de competitie heeft de F1 met 1-5 verloren van Rood-Wit '58 F1. Rood-Wit was vandaag op alle vlakken de betere ploeg en dat resulteerde uiteindelijk in een terechte nederlaag.

Waar lag de oorzaak van deze nederlaag? Kwam het omdat we op vrijdagavond loten voor de grote clubactie hadden verkocht? Of omdat er een aantal spelers een feestje hadden gehad? Of waren we te gespannen omdat we op de foto moesten? Of omdat we vandaag in het wit moesten spelen? Of kwam het door de plensbui die vlak voor de wedstrijd viel? Of kwam het door de vele aanwijzigingen van ouders en de begeleiding vanaf de zijlijn? In ieder geval was het spelbeeld ver onder het niveau wat ondergetekende de laatste weken had gezien!

Om 9 uur werd er verzameld voor de fotoshoot. Met gekamde haren werd iedere speler door foto Gery op de gevoelige plaat vastgelegd. Dank daarvoor! We hadden vandaag wederom de beschikking over een compleet team. Aangezien de F2 geen wisselspelers had offerde Jesse zich op om met hen mee te gaan. Na de fotoshoot was het de bedoeling om met de warming-up te beginnen maar door een flinke plensbui viel dit letterlijk in het water. Gelukkig was het toen de wedstrijd begon droog geworden.

We begonnen met de volgende opstelling: Jarno in het doel, Simon en Djairo in de verdediging. Job, Sam en Joey op het middenveld en Pepijn voorin. Benjamin en Daimian begonnen aan de kant. Met de F1 van BAS in de witte tenues werd er om 10 uur afgetrapt. Al vanaf minuut 1 was duidelijk dat dit een moeilijk potje zou worden. BAS moest achteruit en RW combineerde richting het doel van Jarno. Het was dan ook RW wat de eerste kans kreeg. Gelukkig voor BAS ging dit schot naast. De F1 kwam er maar niet uit en Jarno moest alle zeilen bijzetten om zijn doel leeg te houden. Pas na 5 minuten kwam BAS een beetje uit de schulp. Een eerste voorzichtige aanval leverde een corner op. Simon schoot de bal goed voor maar Pepijn werkte de bal over het doel heen. Meteen na deze corner kwam RW er combinerend uit en scoorde de verdiende openingstreffer, 0-1. BAS was van slag en RW kwam weer opstomen maar Job voorkwam erger. BAS werd met de rug tegen de muur gezet en weer was het Jarno die goed keeperswerk verrichtte. Het viel op dat de spelers van BAS niet op de plek liepen die hen vooraf verteld was. Daardoor zag het er chaotisch en ongeorganiseerd uit. Na 10 minuten kwam Daimian in het veld voor Joey en Benjamin nam de plaats van Sam over. BAS kwam na deze wissels iets beter in de wedstrijd en er ontstonden zowaar kansjes voor Daimian en Job maar helaas konden deze kansjes niet worden verzilverd.

In de 2e helft nam Daimian de keepershandschoenen over van Jarno. Jarno ging op de plaats van Daimian spelen, Sam kwam in het veld voor Job en Joey wisselde met Simon. RW voerde vanaf het begin van de 2e helft de druk weer op. De eerste de beste kans van RW belandde op de paal. Even later was het dan toch raak voor RW want na een schot vanaf de zijkant belandde de bal via Djairo in het doel, 0-2. RW rook dat er meer viel te halen en al snel lag de bal er weer in, 0-3. Job en Simon kwamen weer in de ploeg. Pepijn en Djairo mochten gaan uitrusten. Job liet meteen weer zien waar hij goed in is; doelpunten maken. Uit één van de weinige kansen in de 2e helft scoorde hij de 1-3. Er was weer een beetje hoop. BAS probeerde van alles maar werd op alle fronten afgetroefd door RW. Simon en Benjamin losten nog wel een schot op doel maar ook deze kansen strandden. Uiteindelijk liep RW nog verder uit naar 1-4 en vlak voor het laatste fluitsignaal werd het zelfs nog 1-5.
Rood-Wit stapte als terechte winnaar van het veld. Gelukkig zijn er nog 9 competitiewedstrijden te gaan. Voor nu is het even uithuilen en volgende week gaan we er gewoon weer met veel plezier tegenaan. Dan gaan we op bezoek bij Hierden F3.