In de kleedkamer eerst maar eens even een poule opzetten: wat gaan we doen tegen DSV Ermelo? Onze f-jes zetten voorzichtig maar overtuigend in:
Michel: 4-1
Bram: 4-2
En trainer Sjaak: 6-2
Een ding was duidelijk: we gaan winnen!!
Helaas, dit leek een illusie: de eerste 2 goals tegen passeerden onze keeper binnen 5 minuten na de aftrap. Even wakker worden maatjes!
Gelukkig volgde al snel in de 9e minuut, door een prachtige voorzet van Bram waaruit Kyan scoorde, 2-1. Dat gaf het team weer moed.
De achterhoede bestaande uit Michel, Jens en Pim moest flink aan de bak, het spel werd voornamelijk op de verdedigende helft gespeeld maar door goed werk van deze jongens ging de bal weer de juiste kant op. Er werd vervolgens een prachtige kans benut door Bram. Hij passeerde zowat alle spelers uit Ermelo en maakte daarbij de volgende treffer: 2-2.
BAS was goed op dreef en niet veel later volgde Jasper met een schot op doel: 3-2.
Onze F1 ging de rust in met voorsprong, maar moest toch nog wel even toegesproken worden door onze coaches. Deze voorsprong moeten we vasthouden. Onze boys en girl lieten zich door niks en niemand van de wijs brengen: Winnen zullen we!
Al snel in de 2e helft was er een corner voor de tegenstander. Door een prachtige redding van keeper Jelte behoedde hij het team voor een gelijkmaker.
Er volgde een penalty vlak voor doel door Julian, natuurlijk raak, en daarna nog een prachtige uithaal van Ilse, ook raak! Zo kwam al snel de score op 5-2!
Het ging bijna te mooi voor BAS. Ondanks nog een prachtige redding van Jelte kwam de tegenstander gevaarlijk uit de hoek en scoorde vrij snel achter elkaar 2 punten; 5-4! De wedstrijd werd weer gevaarlijk spannend! “Je mag ze niet laten voetballen!” was dan ook het advies van trainer Sjaak.
Dat namen de jongens en Ilse dan ook ter harte; Pim liet mooi verdedigingswerk zien en Michel nam de bal snel mee naar voren. Vervolgens gaf Bram een prachtig voorzet en Julian maakte het af: 6-4!
Het werd gevaarlijk aan het doel, gelukkig door een mooie redding van Bram werd de bal weer naar de goede kant van het veld gespeeld. Er werd goed gelopen door Jasper en Jens speelde goed op de bal. Bijna werd het weer een doelpunt voor Ilse. Helaas, door een vrije trap tegen werd het toch weer heel erg spannend: 6-5! Maar……we gaan winnen!
Spannende minuten volgden, de wedstrijd was nog niet gespeeld. Twee aanvallen tegen werden overleefd. Een snelle actie van Bram en van Jasper haalde net niet het doel en door een goede redding van Kyan wist F1 zijn winst te houden!
Trainer Sjaak had nog de meest voorspellende blik: 6 doelpunten maar liefst werden er door BAS F1 gescoord op deze mooie zonnige zaterdag 1 november!