25-10-2014, 08:45 uur
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

In de mist

SV Lelystad ’67 F3 –BAS F1
Op een mistig veld in Lelystad werd de wedstrijd afgetrapt. SVL liet gelijk merken dat ze voor de winst speelde en waren veel op de helft van BAS te vinden. Na een hoekschop van SVL bleek dat het mistige veld voor andere problemen had gezorgd. De scheidsrechter had door de mist niet gezien dat de goals niet op de juiste plek stonden. Dit probleem werd opgelost, waarna de wedstrijd werd hervat.
De verdedigers Pim, Michel en Kyan moesten veel werk verrichten om de kansen van SVL te keren. Keeper Jens liet een paar mooie reddingen zien. Bij een uitbraak van BAS werd na een overtreding van SVL een vrije trap gegeven. De vlot genomen vrije trap werd goed aangenomen door Ilse en gelijk meegegeven aan de opkomende Kyan die de bal achter de keeper plaatste 0-1

Een mooie voorzet werd door Jasper goed gekopt alleen ging de bal via de lat over.
Lelystad liet zich niet van de wijs brengen en door extra tijd in de eerste helft konden ze gelijk maken, 1-1.

Wat er precies met BAS gebeurde bij de start van de tweede helft is nog steeds een raadsel, maar de tegengoals waren bijna niet bij te houden. Binnen no-time werd het 5-1. BAS was behoorlijk van slag, door deze regen aan tegengoals, maar kregen toch een opleving na een doelpunt van Bram, 5-2. Jelte en Jasper kregen de ballen goed onder controle en speelde prima vooruit. De passes van het hele elftal waren nu op maat en er ontstonden kansen voor Julian. Ilse was prima bij de les en scoorde het derde doelpunt voor BAS, 5-3.

In de laatste minuten liep alles perfect bij de F1, helaas werden een paar uitgespeelde kansen gemist en bleef de stand 5-3. Ondanks het verlies hadden de meeste spelers op de terugweg al weer veel plezier.

Aankomende zaterdag wordt er thuis gespeeld tegen Ermelo .