BAS JO9-1 3 - 2  Sparta Nijkerk F2
11-10-2014, 10:00 uur

BAS F1- Sparta Nijkerk F2: eindstand 3-2!

In de kleedkamer was meteen duidelijk dat de F1 er zin in had. Nadat de dame en heren van de F1 zich hadden omgekleed was het tijd voor een voorbereidende warming up in de kleedkamer. Sjaak en Esther namen de honneurs waar onder toeziend oog van Herman en Erwin. Daarna…op naar het veld!

Na een kort overleg over de teamopstelling ging de wedstrijd van start. De F1 begon meteen met goed balbezit. Bram gaf in de 4e minuut een mooi schot op het doel, maar helaas mis. Ook Sparta Nijkerk deed een paar goede pogingen om de wedstrijd naar hun toe te trekken, maar door een paar mooie reddingen van Jelte en goed werk van de verdedigers van de F1 bleef het 0-0.

Ondertussen was de F1 weer goed aan het overspelen, vooral Kyan, Jasper en Michel lieten mooie passes zien. Uiteindelijk gaf Jasper een pass op Bram en dat in de 7e minuut resulteerde in een doelpunt, 1-0 voor BAS! Hierna kwam Sparta Nijkerk weer een paar keer aan bod. Maar keeper Jelte liet zich niet van de wijs brengen en wist de ballen mooi uit zijn doel te houden.
Ondanks mooi verdedigingswerk van Michel en Pim en keeper Jelte, werden de pogingen van Sparta Nijkerk toch beloond, in de 13e minuut werd het 1-1. Na de pauze had Jasper er meteen een antwoord op, hij speelde langs 3 man van Sparta Nijkerk en scoorde de 2-1.
BAS zat lekker in het spel. Jens speelde een goede wedstrijd. Ook hij gaf een paar mooie ballen en liet zien ook in het veld zijn mannetje te staan. Julian zag een kans en gaf een pass op Ilse. Helaas miste Ilse net. De beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd, want later kwam Sparta Nijkerk weer aan bod en scoorde de 2-2.

Ook in de tweede helft bleek dat BAS goed op dreef was, de achterhoede met o.a. Jens, Pim en Michel en Kyan stond als een huis. Ook de voorhoede met Ilse, Bram, Jasper, Julian liet zich goed zien in het veld. Uiteindelijk werd tien minuten voor tijd de 3-2 gescoord door Bram vanuit een corner.

De laatste tien minuten van de wedstrijd waren nog erg spannend, maar uiteindelijk kon dan toch de overwinning op naam van de F1 gezet worden. Goed gedaan mannen en dame van de F1. Nu een weekje vrij en dan op naar Lelystad ’67 F3.