DOS Kampen F2 5 - 4 (1 - 2) BAS JO9-1
12-10-2013, 09:00 uur
De Maten, De Maten 2 Kampen

DOS Kampen F2 - BAS F1

Deze zaterdag heeft BAS F1 een bezoek gebracht aan DOS Kampen F2, een vriendschappelijk duel aangezien DOS Kampen F3 uit de competitie is gehaald. Vanaf de eerste minuut ging de wedstrijd in een snel tempo heen en weer. In de eerste minuut was er gelijk een gevaarlijke corner voor DOS Kampen F2, in de tweede minuut een corner voor BAS F1. Deze wist de verdediging van DOS niet goed weg te werken waardoor Lianne een hard schot kon plaatsen, maar helaas de paal raakte. In de derde minuut wist DOS Kampen F2 het eerste echte schot op de goal van Gerben te lossen, die met een spectaculaire duik, de bal naast zag gaan.

In de zevende minuut was het raak. Na een hoop heen en weer schieten op de vierkante meter, kreeg Kevin de bal mee uit de kluts en wis de bal met een mooi afstandsschot achter de keeper van DOS Kampen F2 te krijgen (0-1). Terwijl de scheidsrechter de DOS spelers naar de goal van BAS aan het coachen was (best wel irritant), kreeg DOS Kampen F2 in de 12de minuut een corner. Deze wordt heel hard in de voeten van Giel geschoten en ketste zo in het BAS doel (1-1). Giel baalde, terwijl hij er weinig aan kon doen. Voor Giel echter het teken om er eens schepje boven op te doen. Eenmaal in balbezit startte Chiel een mooie aanval vanaf eigen helft. Met een prachtige pass wist hij de goed opgestelde Lars te bereiken en die werkte mooi af, 1-2 voor BAS F1

In de rust was Jannick niet tevreden over het spel van BAS: “We staan voor, maar het gaat niet goed. Er wordt teveel onnodig de bal uitgeschoten. Het veld moet breder worden benut en je moet jezelf beter aanspeelbaar maken”. De tweede helft is nog maar net gestart of Lainne gaat op avontuur. Na een lange rush op de keeper af heeft ze niet meer genoeg kracht voor een goed schot en de bal rolt naast. Vlak hierna weet ze nog een schot te lossen op de goal van DOS Kampen F2. Deze heeft wel genoeg kracht en de keeper weet de bal niet onder controle te krijgen, laat de bal los en Lars, die weer goed staat opgesteld, weet de bal achter de Kamper doelman te schieten (1-3)

Als antwoord hierop doet DOS Kampen F2 er een schepje bovenop en gaat wat meer van afstand de goal, met Kevin nu onder de lat, belagen. Dit werkt, want met een onhoudbare poeier weet DOS Kampen F2 er 2-3 van te maken. De verdediging, die bestaat uit onze vaste krachten Olaf en Thijs, hadden in de eerste helft alles onder controle, maar komen nu steeds meer onder druk. BAS F1 moet het nu hebben van de counters. In de 30ste minuut sprint Gerben met de bal langs de zijlijn en probeert de bal voor te krijgen. De bal wordt tot corner verwerkt. Bram eist de corner op en weet prachtig te scoren met een indraaiende bal (2-4) .

Of BAS F1 dan denkt dat ze er zijn …. ???? Ze doen een flink stapje terug, terwijl DOS Kampen F2 juist nog meer aandringt. BAS F1 laat DOS Kampen F2 schieten vanuit de tweede lijn. In de 35ste, 36ste en 40ste minuut weet DOS Kampen F2 te scoren. Nihat, die dan in de spits staat, krijgt nog een aantal keer de bal, maar weet helaas niet voorbij de verdediging van DOS te komen. Eindstand 5-4. “Een goed begin van BAS F1 en een minder slot. Een goede les voor de toekomst. De spelers weten nu wel dat een wedstrijd in totaal 40 minuten duurt en niet 35’ waren de woorden van trainer Jannick.