BAS JO9-1 - Unicum F2 : 2-4

BAS JO9-1 2 - 4 (1 - 2) Unicum F2
7-12-2013, 10:00 uur

Een onverwachte strijd

Twee weken geleden kwam Unicum F2 met de vraag of BAS F1 uit wil spelen in plaats van thuis aangezien Unicum graag op eigen terrein kampioen willen worden. Tevens werd BAS F1 uitgenodigd om met Unicum F2 gezamenlijk te ontbijten. Op zich is BAS welwillend al was het vertrek om 07:00 vanaf De Schelp wel even zwaar voor vooral de ouders.

Helaas moesten we het stellen met twee zieken, Nihat en Thijs en geen extra invallers en dus ook geen wisselspelers. Met nog de aanmoedigingen van ASV Dronten op zak (als BAS F2 gelijk spelen of zouden winnen kon ASV Dronten bij winst nog kampioen worden) gingen we op naar Unicum.

Na het ontbijt met de spelers en hele zenuwachtige leiders van Unicum F2 gingen we om 09:30 het veld op voor de aftrap. Aangezien Unicum F2 gesponsord wordt door een bedrijf dat tv-opnamen maakt, werd deze wedstrijd gefilmd.

Na een officiële toss werd er afgetrapt. Tot de derde minuut ging het gelijk op. BAS had al een corner afgedwongen, geen vuiltje aan de lucht totdat een speler van Unicum F2 van afstand op het doel knalt en de bal erin vliegt, 1-0 voor Unicum F2. Hetzelfde tijdens de 8e minuut een hard afstandsschot op doel en het is 2-0.

BAS F1 laat ondanks de achterstand niet de hoofdjes zakken, maar proberen goed door te gaan met strijd en opbouwend voetbal, zo ook Gerben die goed staat te keepen en een paar prachtige reddingen heeft. In de 16e minuut zorgt dit doorzetten van BAS F1 voor een grote kans. De bal passeert de keeper, maar een veldspeler weet hem nog net voor de lijn weg te schieten. Dan wordt het harde werk echt beloond! In de 18e minuut met een snelle opbouw vanaf links weet Bram de bal voor geven en Kevin maakt het af 2-1. Dit is tevens de ruststand.

De tweede helft komt Kevin op goal te staan. Ook hij heeft een aantal prachtige reddingen en aangezien BAS lekker blijft doorvoetballen worden ze aan de kant van Unicum toch wat zenuwachtiger. Maar helaas, waar Sjaak altijd op hamert bij BAS F1 (meer afstandsschoten op goal) doen ze bij Unicum F2 goed. Weer een afstandsschot die doel treft 3-1. Maar het knokken bij BAS F1 blijft. Chiel die echt overal te vinden is, Olaf die heel veel aanvallen in de kiem weet te smoren en Lars die ook onvermoeibaar ervoor blijft gaan tegen de grote jongens van Unicum F2. Van de 24ste tot 28ste minuut heeft BAS goed druk op de goal van Unicum F2. Tot drie keer toe weet Lianne vanaf links op te komen en weet ze een schot te lossen, maar helaas zit de keeper er steeds net bij en weet BAS niet gebruik te maken van de rebound. In de 30ste minuut wordt de druk te hoog voor Unicum F2 en weet Bram de 3-2 te maken.

Dat was het sein voor Unicum om er nog even vol in te gaan. Met twee nieuwe wissels werd het de laatste minuten zwaar voor BAS F1. De ene na de ander kans kwam er voor Unicum F2, maar Kevin weet een paar schoten mooi te keren. Tot in de 36 minuut waar toch nog de goal viel voor Unicum F2 de 4-2. Met deze stand eindigde ook deze mooie en spannende wedstrijd. Gefeliciteerd Unicum F2 met jullie kampioenschap, maar BAS F1 wat een onverwachte mooie strijd hebben jullie geleverd en wat goed gespeeld. Klasse!! De McDonald’s nadien hadden jullie echt verdiend!