ASV Dronten F2 3 - 1 (1 - 0) BAS JO9-1
2-11-2013, 09:45 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

ASVD F2 – BAS F1

Na vorige week met duidelijke cijfers 6-0 van ASVD F3 te hebben gewonnen, was nu ASVD F2 aan de beurt. We vertrokken rustig aan richting Dronten.

ASVD begint gretig aan de wedstrijd, zetten gelijk druk en krijgen een klein kansje. In de 3de minuut neemt ASVD een hoekschop, deze valt met een beetje geluk via een speler van ASVD in de goal (1-0).
Bas probeert wel te voetballen maar het wil allemaal niet echt lukken. Wel een hoekschop die goed voor komt maar door iedereen wordt gemist. In de 12de minuut gaat Kevin alleen op de keeper af en schiet rakelings naast. Het spel gaat een beetje op en neer waarbij Liane, Giel en Lars hard werken om de bal vooruit te krijgen. Thijs schiet van afstand, maar de bal gaat over. De scheids die een beetje zenuwachtig is door de scheidsrechtercursus lijkt niet altijd de juiste beslissing te nemen.

De tweede helft gaat BAS in met een andere scheids die zo te zien nog zenuwachtiger is maar wel beter oplet. Olaf pakt de opkomende spits van ASVD aan en krijgt een vrije trap tegen. De bal wordt netjes voor gegeven en ASVD scoort(2-0). Een hoekschop van BAS wordt door Kevin weer net naast geschoten. Bram speelt nu aan de rechterkant en komt na een rush voor de keeper en treft de paal. Een hoekschop van ASVD wordt door BAS nog net van de lijn gehaald. Na twee mooie reddingen van Gerben vlak achter elkaar gaat de bal weer richting de goal van ASVD. Nihat met zijn mooie, opvallende nieuwe schoenen kan zijn kansje net niet afmaken. Bram die alleen voor de keeper komt ziet zijn bal langs de buitenkant van de paal gaan. Kevin speelt een paar man uit en scoort (2-1).
Bas gaat nu alles of niets spelen, er komen verschillende kansen alleen geen doelpunten. Bas speelt hoofdzakelijk op de helft van ASVD waardoor er veel ruimte wordt weggegeven. Een counter van ASVD die met twee man/vrouw voor Gerben komen en netjes scoren (3-1).
ASVD F2 wint sinds lange tijd eindelijk een wedstrijd van BAS F1, wat volgens een paar vaders van BAS niet helemaal terecht was. Trainer/Coach Jannick werd na de wedstrijd gelijk naar Lelystad overgebracht als straf…

Wilco den Teuling

Kevin Lans

ASV DRONTEN F2 - BAS JO9-1: 3 - 1 (1 - 0)

3' doelpunt 1 - 0

22' doelpunt 2 - 0
35' doelpunt 2 - 1  Kevin Lans (-)