Cellesbroek-Middenwetering, Buitenbroeksweg 2 Kampen

Go Ahead Kampen F2 – BAS F1

Na een goed begin van de competitie met twee winst partijen, vertrok BAS F1 met volle moed richting Kampen.
BAS F1 mocht aantreden op het hoofdveld voorzien van mooi kunstgras. Door de felle ochtendzon was het erg lekker langs de lijn en op de tribune.

Er werd gestart met Gerben in de goal. Go Ahead begon met behoorlijk lichamelijke inzet aan de wedstrijd. Hierdoor waren de spelers van Bas een beetje van slag. BAS F1 leed veel balverlies en de opstelling was regelmatig zoek.

Een mooie redding van Gerben hoog in de korte hoek kon niet voorkomen dat Go Ahead scoorde via een uitgespeelde kans in de 8ste minuut(1-0). Lars kreeg een vrije trap na een stevige ingreep van Kampen maar speelde gewoon door ondanks zijn zere knie. De wissels Olaf en Nihat werden ingebracht om een andere opstelling te krijgen en zo weer proberen te gaan voetballen. Het was echter Go Ahead die de kansen kreeg en deze in de 18e minuut afrondde met een goal (2-0).

In de rust werd er besproken wat er fout ging in de eerste helft. De spelers gaven aan toch niet helemaal gewend te zijn aan de (schouder)duwende tegenstander.

De tweede helft trok Kevin het keepershirt aan. Ook na het goed doorgaan op de bal van Lianne, Thijs en Giel kon BAS geen kansen creëren. Nihat kreeg iets later nog wel een kansje maar kon de bal niet genoeg snelheid meegeven. Kevin kreeg een hard schot van Kampen net niet onder controle waardoor de bal toch over de lijn ging (3-0).

Bram viel uit na tackle op zijn enkel die niet door de scheidrechter werd gezien. In de 28ste minuut mocht Go Ahead nog een hoekschop nemen. De bal kwam goed voor en belande min of meer per ongeluk via de buik van een Go Ahead speler in het doel. (4-0)

Na het omkleden en douchen in een over volle kleedkamer kregen alle spelers nog een sporttas en een trainingspak (voor sommigen op de groei) in bruikleen van BAS voetbal. De spelers waren allemaal weer zeer gelukkig.
Nu kunnen ze zich weer opladen (met een weekje rust) voor de volgende uitwedstrijd tegen DOS Kampen.