WHC F3 2 - 6 (1 - 3) BAS JO9-1
30-3-2013, 08:30 uur
Mulderssingel, Hoeloosweg 15 Wezep

Gevoetbald als echte kerels!

Afgelopen zaterdag moest de F1 aantreden tegen WHC F3. Jelle en zijn moeder wisten in de auto al te vertellen dat WHC F3 vorig jaar net als BAS F1 ongeslagen kampioen waren geworden. Een geduchte tegenstander zouden we aantreffen in Wezep. We werden verwelkomd op een grasvlakte, er was amper een grassprietje te bekennen op het veld. De scheidsrechter (mooi verpakt in een WHC trainingspak) floot voor de aftrap exact om 8.30uur. WHC liet zich al meteen zien. F1 niet onder de indruk bleef elkaar opzoeken en via een mooie pass van Mika op Mike V, kon deze al in de 1e minuut de 1-0 opeisen. Een mooie en snelle opsteker voor F1. WHC bleek als snel een aantal spelers op Yassir gezet te hebben om deze niet tot scoren te laten komen. Na een schrikbeweging van Mike P waarbij de bal op zijn arm kwam, besloot de scheidsrechter WHC een penalty te geven. Een penalty wordt bij de F bij hoge uitzondering gegeven en de scheidsrechter besloot dat dit wel een hoge uitzondering was. Voor Jay was er geen houden aan, stand 1-1. Jay was hierdoor erg teleurgesteld en ging in het doel zitten. Gelukkig pakten de overige teamleden het goed op en zetten meteen weer druk op WHC. Mika wist voor de goal te komen, maar miste net. Daarna wist Mika gelukkig wel te scoren na een voorzet van Mike V. Langs de kant viel het op dat WHC heel lichamelijk aan het voetballen was, vooral in duels, maar daar had de scheidsrechter helaas geen oog voor. Ondanks dat Yassir het wat lastiger had, doordat hij meerdere tegenstanders tegenover zich had, wist hij net voor het einde van de 1e helft te scoren, door een voorzet van Mika.

Stand bij rust 1-3. De trainer gaf aan meer rust te willen zien tijdens voetballen, proberen te blijven overspelen en als er een mogelijkheid is tot scoren, schieten. Mike V gaf nog aan als er een medespeler op zijn plek kwam, hij de andere plek moest opvullen. En zo werd de 2e helft betreden.

BAS zocht meteen de aanval op, na aftrap WHC. Na wat heen en weer getik, tegen tegenstanders aan voetballen, kon Randy na 3 minuten de 4e goal voor z'n rekening nemen, na een pass van Yassir. Dat we duidelijk sterker waren -WHC liet de koppies een beetje hangen (er ging zelfs een speler uit eigen beweging boos van het veld af)- was duidelijk te zien aan het feit dat we bleven voetballen. Vrij lopen, passen en vooral elkaar helpen. Vrij snel nadat Randy had gescoord, kon Mike V. zijn 2e goal voor die ochtend op zijn naam schrijven. Wederom kwam deze bal van Yassir. Diverse lange ballen van Mika kwamen naar voren, maar de verdediging van WHC bleek toch wat sneller te zijn dan Jay die in de spits stond. Toch had Jay een mogelijkheid om te scoren, maar kwam (zo leek) naast de goal. Alleen de keeper kwam er nog tussen, duwde de bal weg, waarop Randy zich niet bedacht en in het net schoot en tekende hiermee voor de 1-6. Net voor tijd kreeg Jelle een botsing met een tegenstander, waarop de scheidsrechter besloot een vrije trap te geven (een stuiterbal was meer op zijn plaats geweest). De spelers van F1 doken 1 voor 1 weg voor de bal, waardoor het zicht van de bal bij Mika verloren ging en de bal in de verre hoek verdween. Eindstand 2-6. Een grootse overwinning en zoals Eddie zei:"ze hebben gevoetbald als echte kerels!". "Ondanks de stand, een spannende wedstrijd", zei een moeder. Er was genoeg gezegd over de rol van de scheidsrechter, het veld zat niet mee en dan met zo'n eindstand van het veld gaan, is dik verdiend!

Zaterdag naar Zwolle SV. Hopelijk zijn de omstandigheden wat beter, maar als we blijven voetballen, zoals tegen WHC, zit het wel goed.

Angelique

Randy Wagenaar

Mike Vermetten

Mika Faber

Yassir Mizhar

WHC F3 - BAS JO9-1: 2 - 6 (1 - 3)

1' doelpunt 0 - 1  Mike Vermetten (Mika Faber)
8' doelpunt 1 - 1
14' doelpunt 1 - 2  Mika Faber (Mike Vermetten)
16' doelpunt 1 - 3  Yassir Mizhar (Mika Faber)

23' doelpunt 1 - 4  Randy Wagenaar (Yassir Mizhar)
26' doelpunt 1 - 5  Mike Vermetten (Yassir Mizhar)
34' doelpunt 1 - 6  Randy Wagenaar (-)