Go Ahead F3 - BAS F1

Zaterdag 20 april reizen we af naar Kampen met in ons achterhoofd de gedachte dat we aan een goede serie bezig zijn.
Daar aangekomen blijkt dat Yassir zijn voetbalschoenen is vergeten! Domper, maar Eddie rijdt terug naar Biddinghuizen om de spits zijn schoenen te halen. Over inzet gesproken!
Op het veld beginnen we met goed weer en thermobroeken. Iedereen heeft er zin in.
Na 5 minuten staat de thuisploeg al voor met 1-0. Dat belooft wat! Het spel van onze jongens is wat onverzorgd en ze moeten nog even wakker worden. De tegenstander is sluw, maar we laten ons niet klein krijgen. Max doet een lekker schot op doel die helaas ook mooi wordt gered.

We gaan wisselen. (Yassir - nog op z'n gewone schoenen! - voor Jay en Mike voor Max).
Go Ahead blijft aandringen, maar met Yassir erbij wordt BAS gevaarlijker. Na een mooie rush maakt Yassir vlak voor rust gelijk. 1-1.
Angelique spreekt de jongens toe en aangezien dat ver achter in het veld gebeurt weet niemand wat daar gezegd wordt. Na een aantal minuten in de tweede helft is duidelijk dat Angelique haar jongens een duidelijk boodschap heeft meegegeven; WINNEN!

Er wordt weer gewisseld (Jay wordt keeper, Mika vervangt Mike en Max komt er in voor Jelle).
Alle jongens krijgen zo de nodige rust. Schot op het doel door Randy. De tegenstander krijgt kansen, maar schiet de meeste ballen vooral naast. Mede door het optreden van de verdedigers van BAS.

(Mike voor Randy)
Het spel golft op en neer en lijkt wel een jojo. Een van de weinige hoekschoppen voor BAS wordt genomen, maar in een brei van benen verdwijnt de bal uiteindelijk buiten het strafschopgebied van Go Ahead. (Jelle voor Mike P) Aan beide kanten komen er kansen die door ons benut worden in een volgend doelpunt met een, mooi vrij uitgespeeld, schot van Mike V. 1-2. Yassir heeft ondertussen zijn voetbalschoenen aan en maakt dat gelijk waar door een schitterende 1-3. Hij krijgt de smaak te pakken en maakt vervolgens 1-4.
Het blijft spannend, omdat de tegenstander niet denkt aan opgeven. Toch zijn de beste kansen voor BAS. Mike probeert het aan het einde van de wedstrijd nog met een afstandsschot en deze gaat er prachtig in. De 5-1 is een wederom een schitterende prestatie van de najaarskampioenen van 2012.
Het is een team die elkaar alles gunnen en met goed positiespel een mooie pot voetbal laat zien.