DOS Kampen F5 2 - 3 (1 - 2) BAS JO9-1
22-9-2012, 08:30 uur
De Maten, De Maten 2 Kampen

Verslag F1, zaterdag 22 september 2012. Tegenstander DOS Kampen F5

Vol goede moed was bijna iedereen om 07.30 uur aanwezig in de kantine van BAS. Hier en daar waren de oogjes van sommige spelertjes (en moeders) nog wat slaperig. Tja, 07.30 uur is best vroeg! Dat was wellicht de reden dat we om 07.40 uur vertrokken zonder Max, die gelukkig toch op tijd voor de wedstrijd (op eigen gelegenheid) aanwezig was.

Zo begon het complete team om 08.30 uur aan de wedstrijd.

En wat voor één zeg! Van de eerste tot de laatste minuut was het erg spannend. Beide teams gingen fanatiek van start, en de bal ging door snel voetbal van beide teams, steeds van de een naar de andere goal. Na 5 minuten wist Yassir zich door de achterhoede van DOS te manoeuvreren en had hij een goed schot op doel, helaas, deze was mis. Nog geen 5 minuten later lukte het DOS om een vrije speler voor de goal aan te spelen, waardoor er een goed schot volgde. Maar Mika was in topvorm vandaag. Hij stopte dit superschot met een superstop!

Na 20 minuten spelen, had DOS een verrassingsaanval en kreeg de verdediging van BAS de bal niet goed weg. Een schot van een speler van DOS belande zo in de handen van Jelle. De penalty voor DOS werd met een strak schot ingeschoten. Mika was kansloos. 0-1.

Aan het einde van de 1e helft had Mika nog een keer een fantastische redding, waardoor het gelukkig geen 0-2 werd. Vlak hierna onderschepte Yassir een bal, waardoor hij vrij naar de goal kon rennen en de gelijkmaker van 1-1 scoorde.

Angelique spoorde de spelers steeds aan om goed op hun posities te letten en het veld breed te houden. Zo stond Jurre ineens rechtsvoor vrij, en maakte de 1-2 voorsprong met een mooi afstandsschot.

In de rust legde Angelique nog eens duidelijk uit wat de posities van de spelertjes waren en hoe ze daar naar moesten voetballen. Ook moest er strakker gepassed worden.

De spelertjes hadden dit begrepen, waardoor BAS in de 2e helft de meerdere in de wedstrijd was. Mike P brak links voorbij en paste fraai naar Yassir die de 1-3 maakte. Dos kon nog één keer uitbreken en scoorde 2-3. Daarna was het toch steeds BAS die druk wist te zetten, met fraai spel over de zijkanten. Max wist linksbuiten een aantal keer te passeren, en bereikte vaak Yassir of Mike V. Mike V had helaas 2 missers, hij schoot in de zijkant van het net. Mike P en Mika hadden ook nog schotkans, maar ook deze waren helaas niet raak.

Jay, die de 2e helft de ballen van DOS mocht stoppen, wat hij heel goed deed, had minder te doen dan Mika in de 1e helft. Maar dat was te danken aan de sterke verdediging van BAS en het fanatieke spel van het middenveld en de aanvallers.

Minette Vermetten

Yassir Mizhar

Jurre Kluit

DOS KAMPEN F5 - BAS JO9-1: 2 - 3 (1 - 2)

3' doelpunt 1 - 0
8' doelpunt 1 - 1  Yassir Mizhar (-)
9' doelpunt 1 - 2  Jurre Kluit (Max van den Hoorn)

22' doelpunt 1 - 3  Yassir Mizhar (Mike Petersen)