ASV Dronten F5 4 - 5  BAS JO9-1
5-9-2011
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

ASVD F5 - BAS F1

eindelijk was het dan zover, BAS F1 haar 1e officiele wedstrijd. na de aflasting van de 1e bekerwedstrijd tegen Wilsum. stond nu een avond wedstrijd voor de beker op het programma in en tegen ASV Dronten.

om 17:30 was het verzamelen en zouden we met 8 man vertrekken richting dronten. helaas door miscommunicatie vertrokken we uiteindelijk met 7 man. in de auto richting dronten werd ook duidelijk dat dit een zware kluif zou worden. een aantal jongens vertelde mij dat ze nog nooit eerder van ASVD hadden gewonnen, en ook omdat we geen wissels hadden. leek het een zware dobber te worden.

maar gelukkig pakte de mannen dit goed op, de warming-up werd gezamelijk goed opgepakt en de afwerkvorm verliep keurig. ik als coach zag daarom ook met vertrouwen de wedstrijd tegemoet. de opstelling in de 1e helft was als volgt: Doel:Lars, Achterin: Mitchel en Mark, middenveld:Jurre en Furkan en voorin: Yassir en Bram.

het begin was leuk om te zien, de jongens vochten voor elke bal. en daarom speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. na een aantal minuten kwam ASVD tegen de verhouding in op voorsprong. dit was een kleine domper voor BAS, dat de eerste 10 minuten nodig had om vooral aan elkaar te wennen. maar na die 10 minuten kwam bas wat meer in het spel. yassir was heel erg gevaarlijk voorin samen met mede compaan Bram. op het middenveld ging jurre de strijd niet uit de weg. en speelde als verdedigende middevelder een ijzersterke wedstrijd. furkan was daarbij een goede hulp door zowel het middenveld als de aanval te helpen. achterin had mark veel moeite met zijn directe tegenstander, maar door zijn doorzettings vermogen bleef hij continue druk houden op zijn directe tegenstander waardoor hij uiteindelijk vaak als winnaar uit de strijd kwam. mitchel speelde achterin heel erg rustig, hij behield het overzicht erg goed waardoor we er via yassir en bram vaak uit konden komen. na een minuut of 10 kwamen we dan ook langszij. helaas werden we wat overmoedig waardoor zodat we de voorsprong weer uit handen gaven. ruststand:2-2 na de thee en wat omzettingen. Mitchel op doel en lars in de verdediging en furkan in de verdediging en mark op het middenveld. probeerde we meer druk te zetten op de doel van asvd. dit lukte in eerste instantie goed en kwam weer op voorsprong door een mooie individuele actie van yassir. maar na 10 minuten in de 2e helft begon de vermoeidheid toch toe te slaan. dat niet gek is als je geen wissels hebt en het de 1e wedstrijd van dit seizoen is. na de gelijkmaker van asvd kwam er gelijk nog een domper. asvd schoot de 4-3 achter de touwen. maar gelukkig toonde bas veerkracht. en stroopte de jongens nog 1x de mauwen op. want van asvd verliezen, wilde ze niet weer meemaken. de 4-4 hing daarom ook een aantal minuten in de lucht. met nog een minuut of 5 op de clock kwam bas dan eindelijk langszij. de bal werd van achteruit goed aangespeeld op yassir, in plaats van de actie aan te gaan speelde yassir heel slim bram aan die daardoor 1 op 1 kon. helaas miste bram even de snelheid om de bal af te maken. maar bram die de hele wedstrijd al slim balbezit hield, kapte nu ook goed zijn tegenstander uit en gaf de bal breed aan de inlopende yassir die de bal verwoestend tegen de touwen schoot. 4-4 uiteindelijk schoot de goed spelende bram ook nog de 4-5 tegen de touwen. dat gezien het spel terecht was. en door dit doelpunt de 1e overwinning van het seizoen een feit is.

aanstaande zaterdag hebben we hopelijk een complete selectie zodat we in volle oorlogssterkte er tegen aan kunnen

zaterdag: weer naar dronten. dan de uitwedstrijd tegen Reaal Dronten F1

08:00 verzamelen, 09:00 spelen