BAS JO9-1 - Unicum F1 : 0-6

BAS JO9-1 0 - 6  Unicum F1
23-4-2011, 10:00 uur

BAS F1 lijdt gevoelige nederlaag

BAS F1 heeft de wedstrijd tegen koploper Unicum F1 niet winnend weten af te sluiten. De Lelystedelingen waren duidelijk een maatje te groot, wat BAS ook probeerde. De eindstand werd uiteindelijk 0-6, wat mede te danken was aan het heldhaftige verdedigen van Tyrick Bodak.

Alle manschappen waren aanwezig voor deze belangrijke wedstrijd. Bij een eventuele winst zou BAS helemaal in de race zijn geweest voor het kampioenschap. Luca Schaap en Jurjen de Vries begonnen op de bank, waardoor Elijah Requena en Anis El Achak in de basis begonnen.

Vanaf minuut één was het duidelijk dat Unicum een maatje te groot was. Het was vooral tegenhouden en hopen op een bevlieging van een van de voorwaartse. In de negende minuut was er de eerste gevaarlijke uitval van BAS, maar Aimen el Achak sprong te nonchalant om met deze kans. Unicum counterde snel naar de helft van BAS, waar de verdedigers machteloos waren, 0-1.

Na deze openingstreffer was het verzet van BAS gebroken. Unicum combineerde er lustig op los en scoorde twee minuten later al de 0-2. Een schitterende crosspass over zo'n twintig meter kwam terecht bij de spits van Unicum. Die schoot de bal hard achter keeper Roy Woud.

Wat vooraf was afgesproken werd wel goed nageleefd. De Biddinghuizenaren bleven knokken voor wat ze waard waren en gaven niet op. Kenmerkend voor het BAS F1 van dit seizoen, een echt team. Ook in deze wedstrijd werd dat weer duidelijk.

Dat het na dertien minuten al 0-3 was kon BAS F1 niet deren. Er werd bij vlagen geprobeerd te voetballen, maar het lukte simpelweg niet. Unicum gaf teveel druk en speelde te goed om ook maar één goede aanval op de mat te leggen.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Een afstandsschot zorgde al snel voor 0-4, waarna Unicum uiteindelijk uitliep naar 0-6.
BAS bleef er echter voor gaan, waardoor er zelfs nog enkele kansen ontstonden. Bart Knorren en Anis el Achak waren dichtbij een doelpunt maar de sterke doelman van de Lelystedelingen hield zijn doel keurig schoon.

De teleurstelling was na afloop groot, dat is logisch. Maar dat de ploeg bleef vechten tot het einde was bewonderenswaardig te noemen. "Zeker als je nog nooit verloren hebt in deze competitie, dan is het heel knap als je gewoon door blijft gaan. Complimenten daarvoor", zegt leider Wouter Foppen.

"Verder moeten de complimenten vooral uit gaan naar Unicum. Wat spelen die jongens een mooi voetbal. Alleen de aannames al, die waren gewoon allemaal goed. Dan kun je als BAS F1 niets anders doen als applaudisseren. Een terechte kampioen", aldus Foppen na afloop.

Volgende week is BAS F1 ivm Koninginnedag vrij. De volgende wedstrijd is op 7 mei, uit bij DOS Kampen F1. Aanvang op Sportpark De Maten is om 10:00 uur.