ZAC F1 1 - 9 (1 - 4) BAS JO9-1
16-4-2011, 10:15 uur
Jo van Marle sportpark, Landsheerlaan 42-44 Zwolle

'El Achakies' leiden BAS naar monsterscore

BAS F1 heeft de uitwedstrijd tegen ZAC F1 winnend afgesloten. Na een moeilijk begin van Biddinghuizer kant werd de score in de tweede helft flink opgeschroefd. Door doelpunten van Tyrick Bodak(2x), Coen Grafhorst(2x), Aimen el Achak, Luca Schaap, Bart Knorren, Roy Woud en Elijah Requena won BAS met 1-9.

Vooraf kon de begeleiding opnieuw beschikken over een voltallige selectie. Elijah Requena was te laat, waardoor hij op de bank begon en Bart Knorren begon ook als wissel. Hierdoor begonnen Luca Schaap en Anis el Achak op links- en rechtshalf.

In de wedstrijdbespreking was nog afgesproken om fel van start te gaan en direct een voorsprong te nemen. Dit gebeurde echter niet, ZAC was in de beginfase de sterkere ploeg. Ballen werden zo bij de Zwollenaren in de voet gespeeld, duels werden niet aangegaan en schoten werden niet geblokt. Gelukkig was Tyrick Bodak als enige wel wakker, waardoor BAS geen tegendoelpunt kreeg.

Na negen minuten leek de wekker te gaan en kwam BAS eindelijk in het spel. Dit resulteerde in de eerste goede aanval en meteen ook een doelpunt. Anis el Achak zette met een goede steekpass Coen Grafhorst alleen voor de keeper en die rondde goed af.

ZAC bleef doorgaan, was ook gevaarlijk maar scoorde niet. BAS daarentegen was uiterst effectief. Nadat Grafhorst nog een kans had gemist, was het Aimen El Achak die de 0-2 op het scorebord zette. Bart Knorren zette een actie in over links, kapte na het uitspelen van vier man goed terug naar zijn rechter en zag Aimen El Achak vrij voor het doel staan. Die kreeg de bal en schoof hem keurig in de lange hoek: 0-2.

Na deze goal was het verzet van ZAC gebroken. Dertig seconden later was het door een goed schot van Grafhorst al 0-3. Een momentje van onoplettendheid leidde nog tot de 1-3, maar BAS ging deze overwinning niet meer weggeven. Net voor de rust werd het door een subtiel intikkertje van Bart Knorren 1-4.

In de rust trok Coen Grafhorst het keepersshirt aan en ging Roy Woud in de spits voetballen. Benadrukt werd er, dat er ook verdedigd moest worden en dat je aanvallen en verdedigen samen doet.

BAS begon de tweede helft net zoals de eerste. ZAC was de betere en werd vooral gevaarlijk dankzij een kleine snelle dribbelaar. Benieuwd of we ooit nog eens wat van deze jongen gaan horen, wat een voetballer.

Helaas voor de Zwollenaren kwamen er opnieuw geen goals uit en ging BAS onder leiding van Aimen el Achak richting een monsterscore. Eerst was het Roy Woud die na een knappe aanval BAS op 1-5 zette en even later was het Elijah Requena die ook zijn doelpunt meepikte: 1-6.

Uiteindelijk werd het door twee goals van -ja u lees het goed- spits Tyrick Bodak en een droge knal van Luca Schaap nog 1-9.

BAS pakte in Zwolle weer drie belangrijke punten, maar goed was het niet altijd. "In het begin van de wedstrijd spelen we niet goed en ook in het begin van de tweede helft is het niet best. Gelukkig stond het achterin wel goed, waardoor je niet veel schade oploopt. Anders kan het zomaar de verkeerde kant op gaan", aldus leider Leon Ceelen na afloop.

Volgende week staat er voor BAS de lastige thuiswedstrijd tegen koploper Unicum op het programma. Deze polderderby begint om 10:00. Komt allen en juich onze jongste parels van de polder naar drie punten!