sc Heerenveen F2 1 - 2  BAS JO9-1
2-4-2011
Abe Lenstra Stadion, Huismanstraat 5 Heerenveen

BAS F1 verslaat ook vv Heerenveen

Afgelopen zaterdag stond er een hele speciale wedstrijd op het programma. Nadat er in de ochtend al een oefenwedstrijd was gespeeld tegen swift 64, moesten de jongens om 14:30 weer richting Heerenveen.

Coach Leon Ceelen moest het deze middag zonder Wouter Foppen doen. Foppen zat deze avond in Doetinchem bij de wedstrijd De Graafschap - NAC Breda. Daarnaast ontbrak ook Bart Knorren vanwege een weekendje weg. Het team werd aangevuld door Ryan van der Voorst en Jasper Schmidt, zodat er een selectie van maar liefst 10 jonge mannen in Heerenveen verscheen.

De jongens waren bij aankomst al onder de indruk van alle teams die daar speelde. Prachtige shirts, net zoals het eerste van SC Heerenveen en op het hoofdveld speelde Heerenveen A1 tegen de A1 van AZ.

Om 16:10 kon er dan eindelijk worden afgetrapt. Dat de jongens eerder op de ochtend al een topwedstrijd tegen Swift F1 hadden gespeeld was wel een beetje terug te zien aan de spelers. Iet wat vermoeid, maar bij vlagen werd er weer uitstekend gevoetbald. Ryan en Jasper deden het uitstekend en pastte zich gemakkelijk aan binnen het team. BAS F1 was zeker de betere in de eerste helft en zette F2 van vv Heerenveen zwaar onder druk. Zij hielden lang stand, maar een hoge vrije trap van Coen Grafhorst werd hun uiteindelijk te machtig, waardoor de 0-1 een feit was. De Biddinghuizenaren bleven hierna uitstekend spelen, maar vergaten de score verder uit te breiden.

Na de rust veranderde het spelbeeld. De Friezen combineerde er lustig op los en de snelle aanvallers waren ook zeker gevaarlijk. Gelukkig werd er uitstekend verdedigd door Jurjen en Tyrick en Ryan keepte sterk (net als Roy in de 1e helft). Snel viel al de 1-1 na een vlotte aanval. De vermoeide jongens lieten het hier niet bij zitten en vochten voor elke meter. BAS was sterker, ging voor de overwinning, maar het zat nog niet mee. Grafhorst raakte de lat en veel kansen werden gemist of uitstekend gekeerd door de doelman. 2 minuten voor tijd viel dan toch de verdiende 1-2. Het was Tyrick Bodak die goed raak schoot na goed doordrukken van het team. Vreugde alom en 2 overwinningen op 1 dag!

Uitstekend gedaan jongens. Deze dag hebben jullie geweldig voetbal laten zien. Vooral aanvallend, alleen het verdedigen kan wat beter, maar daar gaan we hard aan werken met z'n allen!

Na de wedstrijd werd er nog lekker friet, frikandellen, kroketten gegeten in de plaatselijke kantine. Hierna vertrokken we naar het echte stadion om de spectaculaire wedstrijd SC Heerenveen - Excelsior bij te wonen. Een 2-3 overwinning voor Excelsior in een wedstrijd waar genoeg gebeurde.

Namens heel het team onze dank aan Hein Grafhorst die deze middag uitstekend geregeld had. Uitstapjes als deze worden niet snel vergeten door de jongens. Gewonnen van Heerenveen en een mooie wedstrijd gezien. Hein zal vandaag met veel plezier naar het werk in Heerenveen zijn gereden. Zijn collega was namelijk de coach van onze tegenstander deze middag.