BAS JO9-1 - ASV Dronten F2 : 2-1

BAS JO9-1 2 - 1 (2 - 1) ASV Dronten F2
19-3-2011, 10:00 uur

BAS F1-trein dendert door

BAS F1 heeft voor de derde keer achter elkaar een overwinning weten te behalen. In een goede wedstrijd wonnen de roodhemden met 2-1 van buurman asv Dronten F2. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Anis el Achak en Coen Grafhorst.

Vooraf kon de begeleiding weer beschikken over een fitte en complete groep. Elijah Requena verscheen wel te laat op het sportpark, waardoor hij op de bank begon. Coen Grafhorst kreeg in de spits de voorkeur boven Anis El Achak.

BAS begon weer als vanouds aan de wedstrijd. asv Dronten overliep de roodwitte brigade, er leek geen houden aan. Het was een wonder dat het pas na tien minuten 0-1 werd. Een mislukte uittrap van keeper Roy Woud belandde in de voeten van een ASVD'er. Die wist hier wel raad mee en schoot de bal knap over Woud.

Na deze goal leek BAS toch wakker geschud. Ballen kwamen eindelijk aan, acties lukte en de keeper van de Drontenaren kreeg eindelijk wat te doen. De sterk spelende Tyrick Bodak stelde orde op zaken in de defensie, waardoor alle aanvallen van ASVD onschadelijk werden gemaakt.

Coen Grafhorst brak uiteindelijk hoogstpersoonlijk de ban. Waar het Sjoerd Ars vrijdagavond niet lukte voor FC Zwolle, deed Grafhorst het even voor. Na een goede aanval van BAS belandde een knap schot van de spits links van de keeper in het net. Een puike goal.

Na deze goal rook BAS bloed en drukte het vol door. Dit resulteerde direct in een doelpunt. Een goede aanval over rechts kwam via Bart Knorren terecht voor het goal van de Drontenaren. Er ontstond een rommelige situatie waar de kleine Anis El Achak als winnaar uitkwam. Hij kreeg de bal voor de voeten en schoot BAS overtuigend naar een voorsprong.

In de rust werden de jongens even op scherp gezet. Direct vanaf het begin van de tweede helft wakker zijn en snelheid in je acties houden waren de belangrijkste punten van de begeleiding.

BAS was in de tweede helft heer en meester. ASVD had werkelijk niets in te brengen tegen de roodhemden. Het enige wat ontbrak was een doelpunt en de beslissing in de wedstrijd. Die bleef uiteindelijk ook uit.

Grote kansen waren er over Aimen El Achak, Luca Schaap en Jurjen de Vries, maar de afwerking liet te wensen over. Hierdoor hield BAS ASVD in leven. Even leek het nog mis te gaan nadat Bodak een rush naar voren maakte. Bodak verloor de bal en ASVD counterde er snel op los. Gelukkig stond het vizier van de Drontense spits ook niet op scherp, waardoor BAS opnieuw drie punten pakten.

"Als je na deze zaterdag naar de ranglijst kijkt, dan mogen we heel trots zijn. Tien uit vier is een geweldige prestatie, maar het belangrijkste is dat er ook goed gevoetbald wordt. Zolang we dat volhouden, kunnen we van veel ploegen in deze competitie winnen. Overigens moeten de complimenten vandaag gaan naar Elijah Requena. Hij speelde een fantastische wedstrijd, nu alleen nog even optijd komen", zegt trainer/leider Wouter Foppen na afloop.

Aanstaande zaterdag speelt BAS F1 uit bij WHC F2. De wedstrijd op sportpark Mulderssingel begint al om 8:30!