HTC F1 1 - 2 (1 - 0) BAS JO9-1
12-3-2011, 10:15 uur
Pelikaan, Brinkhoekweg 198 Zwolle

BAS F1 toont opnieuw veerkracht!

BAS F1 blijft geweldig presteren in de 1e klasse. Na een matige eerste helft met een 1-0 achterstand als gevolg, werd er met 2-1 gewonnen! Zo blijft BAS F1 na drie gespeelde wedstrijden nog ongeslagen met 7 behaalde punten.

Coach Wouter Foppen kon tot zijn grote spijt deze ochtend niet aanwezig zijn in verband met het spelen van zijn eigen wedstrijd bij het tweede elftal van BAS. Foppen: 'De trainingen met de trainers Doorman en Drent verliepen afgelopen week uitstekend! Wij hopen dat de jongens dit kunnen doorzetten tegen HTC'.

Daarnaast was topscoorder Coen Grafhorst deze ochtend ook niet aanwezig. De jonge spits, die de laatste tijd in bloedvorm verkeerd, was te ziek om te kunnen spelen.

Uiteindelijk vertrokken we met de overige 8 jongens richting Zwolle. Daar aangekomen was het even lastig om een geschikte kleedkamer te vinden, omdat alle kleedkamers al vol zaten. Uiteindelijk konden we ons dan eindelijk gaan omkleden en voorbereiden op de wedstrijd tegen de Zwollenaren.

Om 10:15 klonk het fluitje van de plaatselijke scheidsrechter. Het team begon niet sterk aan het duel. Veel duels werden niet gewonnen en het terugverdedigen ging op 50%. Ondanks deze opening was het toch BAS F1 wat het gevaarlijkst was. Met name Jurjen de Vries was dicht bij een doelpunt na een afslagen corner. De behendige jongens van HTC sloegen na een kwartier gelijk toe uit een counter, door hun eerste kans prachtig binnen te schieten. BAS bleef in de eerste helft wel de betere partij, maar tot een doelpunt kwam het niet.

In de rust werd er geprobeerd om de jongens wakker te schudden. Veel scherper, en erop vertrouwen dat we hier nog konden winnen! Roy ruilde zijn shirt met Jurjen, waarna Woud als spits aan de tweede helft begon.

In de tweede helft zag het er vanaf de eerste minuut al veel beter uit. De jongens wonnen veel van hun duels en combineerde er bij vlagen lustig op los. Vlak na rust kreeg Bart de bal mooi in de loop mee, maar zijn schot belandde via de onderkant van de lat net voor de doellijn. Tyrick en Elijah hielden ondertussen de boel achterin goed dicht. Met name de heer Bodak speelde geweldig en nam het team hiermee op sleeptouw. 5 minuten na rust viel dan eindelijk de verdiende gelijkmaker. Uit een corner werkte Bam Bam Bart de bal in het doel! Hierna was het eenrichtingsverkeerd naar het doel van HTC. BAS F1 liet duidelijk zien dat zij voor drie punten naar Zwolle waren gekomen. Kansen waren er ook zeker, maar een doelpunt bleef lang uit. De jongens van HTC waren nog gevaarlijk met een aantal snelle counters. Naast de goede verdediging stond Jurjen de Vries ook prima te keepen. Met name het uitkomen na een diepe bal op hun spits was uitstekend.

5 minuten voor tijd viel uiteindelijk de beslissing. Bart Knorren kreeg de bal aangespeeld na een uitstekende aanval. Hij gaf de bal vervolgens geweldig voor bij de tweede paal. Luca Schaap kwam was er als de kippen bij en nam de bal direct uit de lucht en schoot zo de winnende goal binnen! Opluchting en veel vreugde bij de jongens en het hondstrouwe publiek van BAS F1.
Uiteindelijk gingen de 3 punten mee naar Biddinghuizen. Foppen kreeg nog een telefoontje van de jongens vanuit de kleedkamer waarbij het hem snel duidelijk was dat er gewonnen was!

7 punten uit 3 wedstrijden. Het resultaat is een 4e plek in de 1e klasse. Dat is een resultaat waar de jongens trots op mogen zijn. Nu kunnen we ons weer gaan richten op de volgende wedstrijd! Goed trainen van de week en eens zien waar we volgende week toe in staat zijn!