VSW F1 2 - 3 (1 - 0) BAS JO9-1
5-3-2011, 11:00 uur
De Bosrand (Zwolle), Geert Grooteweg 21 Zwolle

BAS F1 zet VSW F1 te kijk

BAS F1 heeft VSW F1 uit Windesheim op een 2-3 nederlaag getrakteerd. VSW had in de vorige seizoenshelft nog geen nederlaag geleden en ook in de nieuwe competitie had het nog niet verloren. BAS F1 kwam op bezoek en bracht daar verandering in. BAS won met 2-3 door doelpunten van Coen Grafhorst(2x) en Bart Knorren.

Voor de tweede competitiewedstrijd van het voorjaar reisde BAS F1 af naar het kleine Windesheim. De begeleiding kon deze morgen niet beschikken over Jurjen de Vries en Anis El Achak, waardoor Ryan van der Voorst uit de F2 bij de selectie werd gevoegd.

Direct na het beginsignaal ontspon zich een waar voetbalgevecht. Kansen over en weer en goed voetbal van beide kanten. De eerste mogelijkheid was voor VSW, maar keeper Woud stond direct zijn mannetje. Onder leiding van verdediger Tyrick Bodak werd de gang naar het blauw-witte goal in gezet.

De eerste twee kansen waren voor 'Bam-Bam' Bart Knorren. Eerst werd Knorren weggestuurd door Grafhorst en even later door mid-mid Aimen El Achak. Beide kansen waren niet niet aan Knorren besteed, waardoor de brilstand op het bord bleef.

Als je zelf de kansen niet afmaakt, vallen de doelpunten aan de andere kant. En dit gebeurde ook. Na nog goede mogelijkheden voor Bodak en Grafhorst was het VSW wat de score opende. Een 'zondagsschot' verdween op wel heel gelukkige wijze achter de heel sterk keepende Roy Woud.

Op slag van rust een domper voor BAS, maar de mannen lieten het er niet bij zitten. Na een kleine donderspeech in de rust begon de Biddinghuizenaren gedreven aan de tweede helft. Dit pakte vier minuten na rust goed uit.

Een rush van Bodak kwam uiteindelijk terecht bij Luca Schaap. Die gaf een voorzet, Bodak stapte goed opzij, waardoor de keeper het bos in werd gestuurd. Grafhorst kreeg de bal en kon deze in het lege goal schuiven.

Een geweldige opsteker en meer dan verdiend. BAS drukte door en helemaal na een arbitrale dwaling van de leidsman uit Windesheim. Luca Schaap werd op vier meter van het goal grof onderuit gehaald, maar de scheids zag er niks in. Tranen en een pijnlijke enkel was wat overbleef.

Voor BAS was dit wel het startsein om de wedstrijd winnend af te sluiten. Vier minuten later was het dan ook al raak. Een goede corner van Grafhorst werd door Bart Knorren op onduidelijke wijze over de doellijn gewerkt. Blijdschap alom, maar BAS moest nog door.

Waar het vaker dit seizoen wel eens mis ging na een doelpunt, lieten de roodhemden het er nu niet bij zitten. In de 32e minuut leek Coen Grafhorst hoogstpersoonlijk de wedstrijd te beslissen. Een afgeslagen aanval werd opgevangen door de topscorer en die wist wel raad met dit buitenkansje. Een goed schot verdween achter de goede keeper van VSW.

Opluchting en vrolijkheid in het Biddinghuizer kamp, maar de vechtlust van VSW was bewonderenswaardig te noemen. De eerste de beste aanval na de 1-3 lag meteen in het netje bij BAS, waardoor het weer spannend werd.

VSW zette een fel slotoffensief in met vele kansen voor de goal van Roy Woud. De spitsen van de blauw-witte waren echter niet scherp genoeg, waardoor de drie punten meegingen naar Biddinghuizen.

Een geweldige wedstrijd met BAS als terechte winnaar. De vechtlust die het team toonde na de 1-0 en de 3-2 was erg goed en heeft er voor gezorgd dat de mannen drie punten aan het totaal konden bijvoegen. "Pff.. Wat een wedstrijd. Alles zat erop en eraan. Dat we drie punten pakken is natuurlijk hartstikke mooi, maar vooral het goede voetbal was af en toe een lust voor het oog. Het wordt allemaal beter en beter en dat is het mooiste", zegt leider Leon Ceelen na afloop.

BAS staat na deze overwinning vijfde in de eerste klasse. Met het aankomende programma en het spel wat steeds meer verbeterd kan BAS over een paar weken wel eens op een hele verassende plek in de ranglijst staan. Wel moet er dan elke week zo gevoetbald worden als deze zaterdag, maar daar hebben wij alle vertrouwen in!

Volgende week speelt BAS F1 uit bij HTC F1. De wedstrijd op sportpark De Pelikaan in Zwolle begint om 10:15. Komt allen!!

Leon & Wouter

Coen Grafhorst

Bart Knorren

VSW F1 - BAS JO9-1: 2 - 3 (1 - 0)

18' doelpunt 1 - 0

22' doelpunt 1 - 1  Coen Grafhorst (-)
28' doelpunt 1 - 2  Bart Knorren (Coen Grafhorst)
32' doelpunt 1 - 3  Coen Grafhorst (-)