Go Ahead K. F1 2 - 1 (1 - 0) BAS JO9-1
19-2-2011, 09:00 uur
Cellesbroek-Middenwetering, Buitenbroeksweg 2 Kampen

BAS F1 strijdend ten onder

BAS F1 heeft voor het eerst in 2011 een wedstrijd verloren. Hoofdklasser Go Ahead Kampen F1 won in een vriendschappelijke wedstrijd met 2-1 van de roodhemden. Doelpuntmaker aan de kant van BAS was Anis El Achak.

De leiders Ceelen & Foppen konden vooraf alleen niet beschikken over Elijah Requena. Hij verblijft de aankomende week in Duitsland. Coen Grafhorst begon als wissel, waardoor Anis El Achak als spits aan de wedstrijd kon beginnen.

BAS was in de beginfase slorig. Veel ballen kwamen niet aan en verdedigend werden de mannetjes niet goed genoeg gedekt. Go Ahead kon hier in eerste instantie niet gevaarlijk door worden, maar wist uiteindelijk toch te scoren. Een goede aanval werd knap afgerond door de spits van de Kampenaren. De bevroren Roy Woud kon hier niets aan doen.

Na de 1-0 pakte BAS de draad op. Het spel ging beter lopen, waardoor er ook enkele kansen ontstonden. Het vizier van Luca Schaap en Anis el Achak stonden echter niet goed genoeg op scherp om de gelijkmaker aan te tekenen.

De rust werd bereikt met een 1-0 achterstand. In de rust draaide de begeleiding het enigzins om. Bart Knorren ging achterin voetballen en Tyrick Bodak op mid-mid. Aimen El Achak verhuisde daarom naar rechtshalf en Coen Grafhorst naar linkshalf.

BAS startte de tweede helft furieus. Eerst was het Luca Schaap met een knap afstandsschot en vervolgens Aimen el Achak met een goede actie. Het vervolg was alleen niet goed genoeg voor een doelpunt.

Go Ahead liet daarentegen wel zien hoe het moet. Een verdwaald afstandsschot was keeper Woud te machtig en belandde in de touwen. De wedstrijd leek hierdoor beslist en Go Ahead rekende zich al rijk.

BAS dacht hier anders over. Alle spelers deden en stapje harden en dit lijdde tot een lang slotoffensief van de Biddinghuizenaren. Binnen een mum van tijd lag dan ook de aansluitingstreffer achter de keeper van Go Ahead. Met een bekeken schuiver zorgde Anis El Achak dat het weer een wedstrijd werd.

BAS liet het hier niet bij zitten. Corner na corner en aanval na aanval werden er afgevuurd op het goal van Go Ahead. Vooral Coen Grafhorst en Luca Schaap waren nog twee keer dicht bij een goal, maar het mocht niet zo zijn. BAS verloor voor het eerst in 2011 een wedstrijd.

"Jammer dat we verloren hebben. Maar de strijdlust die na de 2-0 op de mat werd gelegd was van grote klasse. Een compliment hiervoor naar het hele team. Volgende keer beter", aldus de begeleiding.

Volgende week speelt BAS F1 opnieuw vriendschappelijk. Dan is de F2 van Go Ahead Kampen de tegenstander. De wedstrijd in Kampen begint om 09:00.