BAS JO9-1 - Lelystad '67 F2 : 1-1

BAS JO9-1 1 - 1 (0 - 1) Lelystad '67 F2
5-2-2011, 10:00 uur

Gemengde gevoelens na puntendeling

BAS F1 heeft zijn eerste competitiewedstrijd tegen SVL F2 met een gelijkspel afgesloten. Na een 0-1 achterstand bij rust draaide Coen Grafhorst dit hoogstpersoonlijk terug met een geweldig doelpunt. Hierdoor is hij nu alleen topscorer van de F1.

Vooraf waren er wat personele problemen voor de begeleiding. Elijah Requena was afwezig, net als Roy Woud. Daardoor maakte Ryan van der Voorst zijn debuut in BAS F1, hij begon nog wel op de bank.

Vooral in het begin van de wedstrijd speelde de wind de wedstrijd parten. Beide ploegen hadden hier veel problemen mee, waardoor het een slordige wedstrijd was. BAS leek na zo'n tien minuten spelen de draad dan wel op te pakken. Er wordt veelal over de grond gespeeld, waardoor de wind geen rol van betekenis meer had.

Toch was het SVL F2 dat op voorsprong kwam. Knullig balverlies bracht de aanvallers van de Lelystedelingen in stelling. Die lieten deze kans niet onbenut en zo ging SVL met een 0-1 voorsprong de rust in. In de rust trok Jurjen de Vries het keepersshirt aan, waardoor Luca Schaap ook nog een helft kon voetballen. Anis El Achak startte op de bank.

BAS was in de tweede helft duidelijk de betere ploeg. Vooral de uittrappen van keeper Jurjen de Vries waren een plaag voor de verdedigingen van SVL. Met een aantal ballen strak over de verdediging zette de keeper, Coen Grafhorst een aantal keren vrij voor de keeper. Die wist hier echter geen raad mee.

Uiteindelijk maakte de topscorer wel de verdiende gelijkmaker. Een schitterende aanval over rechts werd prachtig afgemaakt door Grafhorst. Ook de assist van El Achak mocht er zeker zijn!

Helaas wist BAS de winnende niet meer binnen te schieten, al hadden ze daarvoor wel de kansen. Ook SVL kwam niet meer tot scoren, waardoor de eerste wedstrijd van BAS F1 in de eerste klasse eindigde in een gelijkspel.

Na afloop kende trainer/leider Wouter Foppen gemengde gevoelens. "Vooraf had ik getekend voor een punt. In de tweede helft hadden we echter de wedstrijd in ons voordeel kunnen beslissen. Dat is jammer. Maar goed, een punt is sowieso mooi meegenomen", aldus Foppen.

Volgende week is BAS F1 vooralsnog vrij. Er wordt wel gezocht naar een oefenwedstrijd. Wordt er geen tegenstander gevonden, dan wordt er om 9.30 getraind.

Leon & Wouter

Coen Grafhorst

BAS JO9-1 - LELYSTAD '67 F2: 1 - 1 (0 - 1)

11' doelpunt 0 - 1

32' doelpunt 1 - 1  Coen Grafhorst (Anis El Achak)

Opstelling BAS JO9-1 (1-2-1-2-1):