BAS JO9-1 - ESC F1 : 4-2

BAS JO9-1 4 - 2 (1 - 0) ESC F1
22-1-2011, 10:00 uur

BAS F1 pakt opnieuw overwinning

BAS F1 is nog steeds ongeslagen in 2011. Ook de tweede wedstrijd van het jaar werd gewonnen. Uiteindelijk waren de Biddinghuizenaren met 4-2 te sterk voor ESC F1. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Aimen El Achak(2x), Coen Grafhorst en Elijah Requena.

Deze wedstrijd werd door beide leiders gezien als een uitstekende test voor de competitie. ESC F1 (vorig jaar 9e in de 1e klasse), komt na de winterstop namelijk ook uit in de 1e klasse, alleen doen zij dit in de andere competitie. Dit keer had het team de beschikking over 1 wissel, omdat Luca een weekend weg was met de familie.

Vanaf het begin was het al zichtbaar dat BAS de bovenliggende partij was. In tegenstelling tot vorige week was iedereen gelijk scherp en had oog voor elkaar. Het combinatiespel was bij vlagen erg goed aan de zijde van BAS. ESC had een snelle sterke spits, maar deze werd uitstekend bewaakt door de topverdedigers Jurjen de Vries en Tyrick Bodak. Als ze er dan toch een keer doorkwamen, dan was daar nog Roy Woud, die maar weer eens aantoonde een geweldige keeper te zijn.
In de eerste helft kwam BAS F1 dan ook op een verdiende voorsprong. Anis, die steeds meer oog krijgt voor zijn teamgenoten, speelde Aimen op een geweldige manier vrij. Aimen liep door en schoot de bal 'cool' in het hoekje, 1-0.
Het was verder goed om te zien dat iedereen meeverdedigde aan de zijde van BAS. Bart en Elijah deden dit uitstekend! Bart vloog een paar keer weg bij zijn tegenstander, maar miste vlak voor het doel net de controle.

In de rust verruilde de bijna bevroren Roy Woud het keepershirt met Bart, die voor het eerst ging keepen!

BAS en ESC deden de tweede helft aan klantenbinding. Kansen waren er over en weer. ESC maakte het wel heel spannend, door snel de 1-1 te scoren. Gelukkig reageerde de mannen van BAS hier goed op. Het was opnieuw Aimen die scoorde na een slippertje van de doelman, 2-1. Topschutter Coen Grafhorst vond het wel welletjes geweest en pegelde de laatste hoop van ESC aan flarden, door goed raak te schieten na een goede dribbel, 3-1. Bart liet ondertussen zien dat hij het keepen al redelijk onder de knie heeft, met een paar goede reddingen. Elijah schoot kort hierna ook de 4-1 binnen. Een lekker lobje verdween over de keeper van ESC. Hij vierde zijn goal uitbundig zoals de grote sterren dat op tv doen. Uiteindelijk werd het 4-2, maar hier konden de goed spelende Jurjen, Tyrick en keeper Bart weinig aan doen.

Verder was er nog meer goed nieuws deze ochtend. Aimen, Tyrick en Coen maakte hun debuut bij de E1 en deden dit uitstekend! Zet dit door in de competitie jongens, dan kan het een heel leuk seizoen worden!