BAS JO9-1 - Go Ahead K. F1 : 3-3

BAS JO9-1 3 - 3 (1 - 2) Go Ahead K. F1
23-10-2010, 10:00 uur

BAS F1 laat ware aard zien

BAS F1 heeft laten zien wat het echt waard is. In de vriendschappelijke wedstrijd tegen eerste klasser Go Ahead Kampen F1 werd het 3-3. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Anis El Achak(2x) en Tyrick Bodak.

Leiders Leon Ceelen & Wouter Foppen konden vooraf beschikken over een voltallige selectie. Roy Woud begon deze wedstrijd weer als keeper en Bart Knorren mocht het op het middenveld proberen. Elijah Requena en Anis El Achak begonnen op de bank.

Vanaf het begin van de wedstrijd kon BAS al vrij aardig mee komen met Go Ahead. De Kampenaren hadden wel het betere van het spel, maar konden niet echt gevaarlijk worden. De momenten, waaruit uiteindelijk ook de 0-1 viel, kwamen vooral door kleine foutjes aan de kant van BAS. Vooral in het verdedigen liet BAS af en toe wat steekjes vallen.

Als BAS de bal had ging het allemaal goed. Spelers probeerden elkaar te zoeken en dit leverde uiteindelijk ook een doelpunt op. Invaller Anis El Achak zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker.

De rust leek gehaald te gaan worden met een gelijke tussenstand, echter dat Go Ahead daar nog even anders over. Een corner belandde op gelukkige wijze voor de voeten van een Go Ahead speler, die hier wel raadt mee wist. Keeper Woud was kansloos op het schot: 1-2.

Na de rust kwam BAS enorm fel uit de startblokken. Een goede corner van Coen Grafhorst leidde een minuut na de rust al tot de gelijkmaker. Goalgetter Anis zorgde met een intikker voor de gelijke stand.

BAS drukte na deze goal de tegenstander terug en Go Ahead had niks meer in te brengen. Onder aanvoering van vooral Elijah Requena gingen de manschappen van Ceelen en Foppen er vol voor. Diezelfde Requena onderschepte de bal op goede wijze, speelde Bart Knorren in en die zette met een prachtige steekbal Tyrick Bodak alleen voor de keeper. Bodak schoot de bal snoeihard achter de keeper en zo ging BAS totaal terecht aan de leiding.

De Biddinghuizense ploeg leek te gaan stunten, maar toch was het Go Ahead wat de stand weer gelijk trok. Een keurige uitgespeelde aanval kwam voor de voeten van de goed spelende spits, die zijn wedstrijd bekroonde met de gelijkmaker.

BAS kreeg hierna nog enkele goede kansen op de winnende treffer, maar de eindstand bleef uiteindelijk 3-3. Bij vlagen een goede wedstrijd van BAS, waarin het vooral aanvallend leuke dingen liet zien. "Aanvallend was het goed, verdedigend moet het nog wel beter. We krijgen te makkelijk doelpunten tegen. Door een aantal kleine foutjes eruit te halen, moet dit te verminderen zijn", aldus de leiders na de wedstrijd.

Volgende week speelt BAS F1 thuis tegen Hierden F2. De wedstrijd op sportpark de Schelp begint om 10.00 uur.

Leon en Wouter

Anis El Achak

Tyrick Bodak

BAS JO9-1 - GO AHEAD K. F1: 3 - 3 (1 - 2)

11' doelpunt 0 - 1
18' doelpunt 0 - 2
21' doelpunt 1 - 2  Anis El Achak (-)

28' doelpunt 2 - 2  Anis El Achak (Coen Grafhorst)
36' doelpunt 3 - 2  Tyrick Bodak (Bart Knorren)