BAS JO9-1 - De Veluwse Boys F1 : 1-6

BAS JO9-1 1 - 6 (1 - 1) De Veluwse Boys F1
9-10-2010

BAS F1 verliest van debutant

BAS F1 heeft de thuiswedstrijd tegen Veluwse Boys F1 met 1-6 verloren. De Garderense ploeg was vanaf het begin van de wedstrijd de beter ploeg en drukte dit goed uit in de score. Doelpuntmaker voor BAS was Anis El Achak.

De leiders Ceelen en Foppen konden afgelopen zaterdag nog steeds niet beschikken over Tyrick Bodak. De verdediger was nog steeds uitgeschakeld vanwege een enkelblessure, maar het lijkt erop dat hij aankomende week de training weer kan hervatten.

Vanaf het begin van de wedstrijd waren de verhoudingen al duidelijk. BAS kreeg nog wel de eerste kans, maar toen was het meeste balbezit al voor Veluwse Boys. De ploeg die zaterdag debuteerde in de tweede klasse liet goed zien waarom ze zijn overgeplaatst. BAS F1 werd bij vlagen weggespeeld, vooral in de tweede helft.

Veluwse Boys kwam uiteindelijk met 1-0 voor, iets wat toch leidde tot een klein offensiefje van BAS. Hierdoor viel al snel de 1-1, maar tot een ander spelbeeld leidde dit niet. BAS had het erg moeilijk met de tegenstander en ook een beetje met zichzelf.

Nog voor rust werd het 1-2, een terechte ruststand. In de rust werd er op gehamerd dat iedereen er keihard voor moest gaan en dat er beter en anders verdedigt moest worden. Vooral Bart Knorren pakte dit goed op en liet zien een klasse verdediger te zijn!

Echter, was Veluwse Boys na de rust een maatje te groot. BAS was niet scherp genoeg, veel passes gingen daardoor fout. Hierdoor kwamen de Biddinghuizenaren er niet meer uit en kon Veluwse Boys aanval na aanval op zetten.

Dat het uiteindelijk bij 1-6 bleef was vooral te danken aan keeper Roy Woud. "Roy heeft het erg goed gedaan vandaag. Mocht Vorm vertrekken bij FC Utrecht, dan weten wij wel de vervanger", aldus een van de leiders.

BAS verloor dus thuis van Veluwse Boys. Volgende week wacht Lelystad'67 F4, een wedstrijd die absoluut gewonnen kan worden. "Deze wedstrijd maar snel vergeten en weer lekker doorgaan. Want dat we goed kunnen voetballen weten we allemaal", zegt Wouter Foppen.

Volgende week speelt BAS F1 dus uit bij sv Lelystad'67 F4. De wedstrijd op sportpark Langezand begint om 10.00 uur.