ASV Dronten F3 1 - 1 (1 - 1) BAS JO9-1
20-11-2010, 10:15 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

BAS F1 vergeet te winnen in Dronten

BAS F1 is er in de kraker tegen buurman asv Dronten F3 niet in weten te slagen de drie punten te pakken. Vooral in de tweede helft was BAS heer en meester, maar kon het er niet voor zorgen dat de drie punten meegingen naar Biddinghuizen. Het doelpunt van BAS was een eigen doelpunt.

Ook voor deze toch wel belangrijke wedstrijd was BAS F1 weer compleet. Leider Leon Ceelen ontbrak wel, dit vanwege een enkelblessure.

Er werd gestart met Jurjen de Vries en Luca Schaap op de bank. Elijah Requena begon weer eens als linkerverdediger en Coen Grafhorst als linkermiddenvelder. Anis El Achak moest vandaag voor de doelpunten gaan zorgen.

De start van BAS F1 was als vanouds. Veel duels werden verloren, weinig ballen kwamen aan en ASVD liep erover heen. Toch kwam BAS wel op voorsprong. Al in de eerste minuut mocht Grafhorst een corner nemen vanaf de rechterkant en deze kwam hard op de handen van de keeper. In plaats van de bal het veld in te stompen deed hij dit in zijn eigen goal, waardoor BAS al snel de leiding nam.

Na deze goal drong ASVD BAS terug. De Drontenaren combineerden er vluchtig op los en BAS had het zwaar. Met kunst en vliegwerk bleven de jongens overeind, maar dit zou niet lang meer duren. Dronten strafte dit af en BAS moest weer opnieuw gaan zoeken naar een voorsprong.

Geheel vanzelf ging dit niet. ASVD had het betere van het spel en BAS liep achter de feiten aan. De Drontense ploeg kon hier uiteindelijk niet meer van profiteren, mede door fantastisch keeperswerk van Roy Woud.

De tweede helft was er een in spiegelbeeld. ASVD werd nu teruggedrongen en BAS was heer en meester. Verdedigend was BAS sterk, waarbij opnieuw Jurjen de Vries positief opviel en ook aanvallend ging het steeds beter. Het enige wat ontbrak was een doelpunt.

Dat doelpunt zou er ook niet meer komen. Vooral Bart Knorren en Coen Grafhorst kregen nog enkele goede kansen, maar deze gingen er niet in. Zo eindigde ook deze editie van ASVD F3 - BAS F1 in een gelijkspel.

Na afloop kende trainer/leider Wouter Foppen gemengde gevoelens. "We laten het in de eerste helft liggen. Dat we die kansen niet afmaken, oke. Maar als we fel en goed beginnen, geef je ASVD helemaal geen kans. En dat is zonde."

Over de tweede helft was de leider meer te spreken. "De tweede helft was het tegenovergestelde van de eerste. We waren wel fel en dat zie je meteen. ASVD krijgt misschien een kans en wij wel drie a vier goede kansen. Zonde dat we ze dan niet maken, maar goed. Volgende week gaan die ballen er wel weer in", aldus de leider.

Volgende week speelt BAS thuis tegen Nunspeet F2. Aanvang op sportpark de Schelp is om 10:00.

Wouter

Eigendoel

ASV DRONTEN F3 - BAS JO9-1: 1 - 1 (1 - 1)

1' doelpunt 0 - 1  Eigendoel (-)