2-10-2010, 10:15 uur
De Strokel, Strokelweg 1 Harderwijk

The Muppets bezorgen BAS F1 een overwinning!

Zaterdag 2 oktober 2010 was het weer zover. De jongens van BAS F1 mochten weer de wei in. Bij afwezigheid van het technische duo Leon Ceelen en Wouter Foppen stonden vandaag Jules de Vries en Hein Grafhorst, door één van de aanwezigen al omgedoopt tot ‘The Muppets’, als technisch duo langs de lijn.

In een 1-2-2-2 opstelling ging BAS F1 voorvarend van start en zette de tegenstander meteen flink onder druk. Helaas stond het vizier van de jongens in het begin nog niet erg op scherp, zodat de eerste kansen geen doelpunten opleverden. Onze keeper, Jurjen de Vries, had in het begin een makkie, geen bal kwam door onze stugge verdediging bestaande uit Bart Knorren en Elijah Requena, heen. Na circa tien minuten was het eindelijk raak. Uit een mooie aanval over meerdere schijven wist Coen Grafhorst de Harderwijker goalie te verschalken. De achterstand was voor VVOG F2 reden om uit een andere vaatje te tappen. Het leek wel of het tegendoelpunt als doping werkte voor de Harderwijker jongens. Met gevaarlijke uitvallen werd de Biddinghuizer goal bestookt, maar met vakkundig keeperswerk door Jurjen de Vries werden de Harderwijker aanvallen onschadelijk gemaakt. De rust werd dan ook bereikt met een 1-0 voorsprong voor BAS F1.

Na de pauze pakte BAS F1 de draad van het begin van de wedstrijd weer op. Het duurde ook niet lang of nummer twee van Biddinghuizer makkelij lag in het net. Na een fantastische rush aan de linkerkant wist Luca Schaap de kruising te vinden. Zijn eerste doelpunt van het seizoen en gelijk één om in lijsten. Net als in de eerste helft was dit voor VVOG F2 aanleiding om een tandje bij te zetten. Uit één van deze aanvallen wist VVOG F2 de aansluitingstreffer op het scorebord te brengen, 1-2. VVOG F2 rook zijn kans, maar de Biddinghuizer jongens dachten daar, onder aanmoediging van alle (!) ouders, anders over. Na een aanval over vele schijven was het deed keer Roy Woud die zijn eerste doelpunt van het seizoen aantekende. Met dit derde doelpunt voor BAS F1 was de weerstand van VVOG F2 gebroken. BAS F2 kreeg via Aimen El Achak (net naast), Coen Grafhorst (lat) en Luca Schaap (voorlangs) mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Uiteindelijk wist Anis El Achak de 4-1 op het scorebord te scoren. Na een mooie pass van Bart Knorren kon Anis El Achek alleen op de Harderwijker doelman af gaan. Dergelijke kansen laat Anis El Achek niet aan zijn neus voorbijgaan en zo tekende hij voor de 4-1 eindstand.

Een zwaar bevochten overwinning die BAS F1, mede door het goede wissel- en coachbeleid van ‘The Muppets’ (;-)), bovenaan de middenmoot brengt.