Unicum F1 9 - 4  BAS JO9-1
18-9-2010, 09:45 uur
Sportpark Schouw, Schouw 54-13 Lelystad

BAS F1 verspeelt eerste punten

BAS F1 heeft afgelopen zaterdag niet weten te winnen van Unicum F1. De ploeg uit Lelystad was vanaf het begin een maatje te groot, maar de vechtlust waarmee BAS F1 speelde was hartverwarmend. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS ware Aimen El Achak(2x) en Coen Grafhorst. Een goal was een eigen goal.

BAS werd vanaf de aftrap overdonderd. Unicum ging fel van start, stond goed en BAS wist niet zo goed hoe het de tegenstander moest aanpakken. Unicum kwam dan ook verdient met 1-0 voor. Een klutsbal kwam terecht voor een Lelystedeling en die wist hier wel raad mee. Keeper Roy Woud was kansloos.

BAS leek aangeslagen, maar Coen Grafhorst dacht hier duidelijk anders over. Direct vanaf de aftrap pakte de spits de bal, dribbelde over de linkerkant zeker vier man voorbij en schoot de bal schitterend over de keeper.

Unicum nam deze goal toch weer het initiatief over. BAS werd opnieuw teruggedrukt, maar probeerde via snelle uitvallen toch kansen te creeeren. Dit lukte niet heel goed, waardoor Unicum de betere kansen kreeg. Het duurde ook niet heel lang, of de 2-1 lag alweer in het net.

BAS verdedigde niet goed op de bal, liet de tegenstander teveel komen en dit zorgde ervoor dat Unicum een paar grote kansen kreeg. Het hielp ook niet mee dat buffel Tyrick Bodak geblesseerd uitviel.

Echter, de Biddinghuizenaren waren uiterst effectief. BAS kwam er snel uit via Luca Schaap die er een corner uit sleepte. Hij nam de corner zelf, gooide de bal voor de pot en een verdediger van Unicum tikte de bal achter zijn eigen keeper. Zo had BAS twee kansen gehad en twee keer gescoord. Uiterst effectief.

In een mum van tijd was het ook zo 3-3. Eerst was het opnieuw Unicum wat de leiding in de wedstrijd pakte, maar vocht het zevental van BAS zich sterk terug. Een hele goede corner van Grafhorst kwam op het hoofd van Aimen El Achak en die kopte de bal strak binnen.

Toch was 3-3 niet de ruststand. Een paar minuten voor de rust kwam Unicum, door opnieuw Unicum te laten schieten, weer op voorsprong. Een knap schot was onhoudbaar voor keeper Woud en zo ging BAS met een achterstand de rust in.

De jongens werden er in de rust van overtuigd dat ze niet kansloos waren vanmiddag en dat ze er vol voor moesten gaan. Vanaf het begin was dit te zien, iedereen ging er vol voor. Voorop in de strijd ging Elijah Requena, die een goede wedstrijd speelde.

Toch was het Unicum wat op 5-3 kwam. BAS viel aan, speelde wat ver naar voren en dit zorgde ervoor dat de Lelystadse ploeg veel ruimte voorin kreeg. Roy Woud redde nog een aantal keer knap op inzetten, maar ook hij kon er niet voor zorgen dat Unicum uitliep.

Na de 5-3 liet BAS het er nog niet bij zitten. Anis El Achak kreeg een hele grote kans op 5-4, maar de kleine spits kon deze kans niet verzilveren. Hierdoor leek het verzet toch een beetje gebroken. Unicum liep al snel uit naar 6-3, maar opnieuw liet BAS zien dat opgeven niet in het woordenboek van het team voorkomt. Weer een hele goede corner van Grafhorst kwam opnieuw bij El Achak. Hij bedacht zich niet en kopte de bal schitterend binnen! Een mooie beloning voor een goede wedstrijd van de mid-mid.

BAs geloofde er weer een beetje in en ging vol op de aanval. Unicum maakte hier dankbaar gebruik van en benutte de daardoor onstane ruimte uiterst effectief. Ze liepen al snel uit naar 9-4, een uitslag die hard aankwam in het Biddinghuizer kamp.

De trainers waren na afloop natuurlijk ook teleurgesteld, maar toch ook zeker trots. "Als je bedenkt dat dit onze eerste verliespartij van dit seizoen is, zijn wij hartstikke trots dat de jongens er zo voor bleven knokken. Je kan ook opgeven bij 6-3, maar dat gebeurde niet. Klasse", aldus de trainers.

Zaterdag wacht DVS'33 F2 uit Ermelo. Opnieuw een tegenstander van een goed niveau. De wedstrijd op sportpark de Schelp begint om 10.00!