Lelystad '67 F3 1 - 11 (0 - 5) BAS JO9-1
11-9-2010, 10:00 uur
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

WIJ STAAN BOVENAAN!

BAS F1 is na een klinkende overwinning op SVL F3 koploper in de 2e klasse A. Vanaf minuut een in deze wedstrijd was BAS heer en meester. De Biddinghuizenaren wonnen door vier goals van Anis El Achak, drie van Aimen El Achak en Coen Grafhorst en een van Elijah Requena met 11-1.

Door dit resultaat staat BAS, op basis van het doelsaldo, bovenaan in de competitie! Nu vasthouden deze plek en lekker zo blijven voetballen. Uitstekend gedaan weer!

Wouter en Leon konden deze zaterdag over een complete selectie beschikken. Het leek even dat Luca er niet was, maar vader Jaco en Luca kwamen toch achter ons aan scheuren. "Het feest van gister was wel heel erg gezellig", aldus Jaco en Luca.

Na een lekkere warming-up, waar de jongens bij het afronden de ballen er heerlijk in schoten en Roy geweldig stond te keepen, konden we aan de wedstrijd beginnen.

De wedstrijd was pas net begonnen en we stonden al met 1-0 voor. Coen schoot in de eerste minuut geweldig raak van grote afstand met een hoog en hard schot. Dit snelle doelpunt resulteerde in een rommelige opening van de jongens uit Biddinghuizen. Iedereen dacht deze ochtend wel even te kunnen scoren, waardoor het erg druk werd voor het doel. Als iemand dan eens de bal kreeg schoot hij direct op doel, zonder goed te controleren en te kijken.

Gelukkig pakte de jongens het na 10 minuten weer uitstekend op. Aimen schoot in de 10e minuut de 0-2 tegen de touwen. 1 minuut later deed Aimen nog iets veel mooiers. Hij maakte een prachtige actie, en gaf een schitterende assist op Coen, en Grafhorst schoot de 0-3 binnen.

Lelystad wist zo nu en dan gevaarlijk te counteren. Maar dan waren daar altijd nog Tyrick, Elijah en de uitstekend keepende Roy Woud, die maar weer eens aantoonde hoe lenig en katachtig hij kan keepen.

Kansen had BAS in overvloed. Bart Knorren was net als de laatste weken weer dreigend voor het doel van de tegenstander. Helaas had hij deze ochtend het vizier niet op scherp staan. "Je scoorde niet, omdat je zo graag wou scoren", werd hem verteld. In de 17e minuut was het weer raak. Dit keer waren de rollen omgekeerd. Coen kapte drie man prachtig uit en speelde de bal op Aimen. Die wist hier wel raad mee en schoot de 0-4 binnen. Uiteindelijk gingen we met een een 0-5 stand de rust in. Jurjen toonde maar eens aan wat voor een inzicht hij heeft. Hij speelde Coen uitstekend in, waarna de 0-5 volgde.

In de rust wisselde Jurjen en Roy van shirt. De jongens kregen nog te horen dat het goede samenspel door moest gaan, want zo scoren we het meest!

De start van de tweede helft was niet al te goed. De jongens durfde niet vooruit te voetballen, waardoor de jongens uit Lelystad gevaarlijk voor het doel kwamen. Jurjen stond echter goed te keepen en hield een hoop tegen. Tyrick stond zoals elke wedstrijd weer uitstekend te verdedigen. Hij was in deze fase van grote waarde voor ons. Toch was het BAS dat uit de counter wist te scoren. Anis ging op avontuur, bleef te lang door pingelen, maar kreeg de bal toch nog bij neef Aimen. Aimen liet hier zien dat hij goed naar de leiders geluisterd had voor de zomer. Hij pegelde de 0-6 binnen. Zijn schot is in korte tijd uitstekend verbeterd!

De woorden van Jules bleken helemaal te kloppen. "Als we zoveel achteruit blijven voetballen, scoren die jongens nog". Dit deden we ook en hieruit volgde de 1-6, waar iedereen stond te slapen. Hierna mistte Luca helaas nog wat mooie kansen. Wellicht zaten er nog wat taartjes in de weg? Hij speelde opnieuw weer goed en wat verdiend die jongen een doelpunt zeg! Maar die gaat snel volgen, ik weet het zeker!

Hierna gingen de jongens weer verder met goed voetbal. We liepen snel uit naar 1-7 en 1-8. Dit waren 2 doelpunten die veel op elkaar leken. Elijah speelde vanaf de middenlijn 2x geweldig de bal in de loop van Anis. Anis liep vervolgens door en schoot de bal koel langs de keeper. Hierna vond Elijah het wel welletjes en ging zelf op avontuur. Een solo vanaf de middenlijn eindigde in een goede goal, 1-9!

Roy Woud wist nog de 'assist van de dag' op zijn naam te zetten. Een vrije trap van wereldklasse kwam precies bij Anis terecht. Anis was opnieuw scherp en schoot de 1-10 binnen. Het slotakkoord was opnieuw voor Anis. Een pegel van keeper Jurjen belande bij Anis. Hij speelde de keeper mooi uit en knalde de 1-11 eindstand binnen.

Helaas gaf SVL voor deze wedstrijd een 1-10 eindstand door aan de KNVB. Voortaan toch maar weer een formulier met handtekening vragen. Ga zo door jongens, vooral het samenspel gaat de goede kant op!

Leon & Wouter

Anis El Achak
4x

Coen Grafhorst

Aimen El Achak

Elijah Requena

LELYSTAD '67 F3 - BAS JO9-1: 1 - 11 (0 - 5)

1' doelpunt 0 - 1  Coen Grafhorst (-)
10' doelpunt 0 - 2  Aimen El Achak (-)
11' doelpunt 0 - 3  Coen Grafhorst (Aimen El Achak)
17' doelpunt 0 - 4  Aimen El Achak (Coen Grafhorst)
19' doelpunt 0 - 5  Coen Grafhorst (Jurjen de Vries)

22' doelpunt 0 - 6  Aimen El Achak (Anis El Achak)
24' doelpunt 1 - 6
25' doelpunt 1 - 7  Anis El Achak (Elijah Requena)
34' doelpunt 1 - 8  Anis El Achak (Elijah Requena)
36' doelpunt 1 - 9  Elijah Requena (-)
38' doelpunt 1 - 10  Anis El Achak (Roy Woud)
39' doelpunt 1 - 11  Anis El Achak (Jurjen de Vries)

Opstelling BAS JO9-1 (1-2-1-2-1):